Abiznis

Croatia Airlines za spas prodaje tri aviona i udjele u kompanijama?

2506croatiaair
H
rvatska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbila je početkom mjeseca plan restrukturiranja Croatia Airlines-a. Sada joj je nacionalni avioprijevoznik predao novi, izmijenjeni plan, o kome će Agencija dati mišljenje u sljedećih nekoliko dana, izvještava HRT.

Croatia Airlines za spas prodaje tri aviona i udjele u kompanijama?
Portal AnalitikaIzvor

- Ključno pitanje je da li su u Croatia Airlines-u uspjeli da dokažu da će nakon procesa restrukturiranja moći uspješno da posluju. Mi smo shvatali i tumačili pravila na jedan način, agencija na drugi. Na kraju smo morali da prihvatimo pristup AZTN-a - rekao je član Uprave Croatia Airlines-a Zlatko Širac.

On dodaje da taj pristup "predviđa veće žrtve od onih koje su u Croatia Airlines-u prvobitno očekivali".

- Moraćemo da prodamo tri aviona, a ne dva, kako smo u početku planirali. Moraćemo da prodamo udjele u nekim kompanijama-kćerima - dodaje Širac.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u četvrtak će odlučivati hoće li planu restrukturiranja Croatia Airlines-a dati zeleno svjetlo. Ako do toga ne dođe, o sudbini hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika odlučivaće nakon 1. jula - Brisel.

U Upravi kompanije uvjereni su da, nakon najnovijih izmjena plana restrukturiranja, više nema spornih točaka i od AZTN-a očekuju pozitivno rješenje.

Foto: croatiaweek.com

Portal Analitika