Region

Vujičić sa Haradinajem: Inkorporirati Crnogorce u Ustav Kosova

okharadinaj11
P
redsjednik Alijanse za Budućnost Kosova-ABK Ramuš Haradinaj primio je danas predsjednika Crnogorske Demokratske Stranke Kosova-CDS Slobodana Vujičića.

Vujičić sa Haradinajem: Inkorporirati Crnogorce u Ustav Kosova
Portal AnalitikaIzvor

Ovom prilikom predsjednik CDS-a Vujičić je obavijestio Haradinaja sa političkim aktivnostima na Kosovu, posebno apostrofirajući interesovanje oko pitanja inkorporacije crnogorske nacionalne zajednice u ustav Republike Kosova, saopšteno je Portalu Analitika iz CDS-a.

Predsjednik ABK Ramuš Haradinaj je rekao da je ABK zdušno zainteresovana i daje njen pun doprinos za apsolutnu inkorporaciju autentičnih Crnogoraca u ustav Republike Kosova i sve kosovske institucije.

Strateška saradnja crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu znači i strateška saradnja sa crnogorskom državom, rekao je Haradinaj i dodao da je on za saradnju sa CDS i svim autentičnim Crnogorcima koji žele dobro svom narodu.

Haradinaj i Vujičić su se složili da u budućnosti sarađuju na svim poljima političke, ljudske i međusobne saradnje sa clijem poboljšanja života svih građana Kosova, kao i produbljivanjem dobrosusjetskih odnosa dvije države Kosova i Crne Gore, kao provjerenih prijatelja, a za dobrobit regiona i zajedničkog puta ka ervoatlanskim integracijama.

Haradinaj i Vujičić su pozvali sva raseljena lica koja žele da se vrate da su dobrodošli i da je Kosovo bilo i ostalo njihov dom.

 

 

Portal Analitika