Abiznis

Telekom: HD zvuk prvi put u Crnoj Gori

telekomceuok
Korisnici mobilne mreže Telekoma imaju prvi u Crnoj Gori, i među prvima u regionu, imaju mogućnost da na izuzetno prometnim lokacijama (poput raskrsnica, kafića, stadiona...), razgovaraju preko svojih mobilnih telefona uz potpuno jasan zvuk, bez ikakve galame i buke u pozadini. To je moguće zahvaljujući HD voice tehnologiji koja je dostupna u 2G i 3G Telekom mobilnoj mreži. Korišćenje HD voice tehnologije je besplatno- saopšteno je iz crnogorskog Telekoma.

Telekom: HD zvuk prvi put u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Za korišćenje ove tehnologije neophodno je da oba telefona prilikom razgovora podržavaju tehnologiju HD zvuka.

- U poređenju kvaliteta zvuka između običnog mobilnog telefona i telefona koji podržava tehnologiju HD zvuka, razlika je velika i očigledna – uz mobilne telefone koji podržavaju HD zvuk, glas sagovornika je kristalno jasan i razgovor se odvija neometano, bez ikakve buke u pozadini- navodi se u saopštenju.

Među telefonima koji podržavaju HD voice su, između ostalog, i sljedeći modeli dostupni u T Centrima: Nokia Asha 311, Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy S3, Samsung S 4, HTC One i Nokia 309.

Vlasnici mobilnih telefona koji podržavaju HD zvuk mogu korsititi prednosti te tehnologije bez ikakvih dodatnih podešavanja.

 

 

Portal Analitika