Društvo

STOJANOVIĆ: Privođenje Ćalović u skladu sa zakonom, postupili bi isto i prema drugim licima

slavkosok2306
D
irektor Uprave policije Slavko Stojanović rekao je, u izjavi za Dan, da su službenici UP postupali u skladu sa zakonom kada su priveli izvršnu direktorku MANS-a Vanju Ćalović i pet njenih aktivista. On tvrdi da bi policijski službenici postupili isto i da su  upitanju bila druga lica.

STOJANOVIĆ: Privođenje Ćalović u skladu sa zakonom, postupili bi isto i prema drugim licima
Portal AnalitikaIzvor

- Uprava policije, Ministarstva unutrašnjih poslova u radu i djelovanju poštuje integritet i prava svakog pojedinca i postupa u skladu sa zakonom i na isti način prema svim građanima organizacijama i institucijama. Uvažavajuć pravo na slobodu javnog okupljanja i mirnih protesta, službenici Uprave policije su u konkretnom slučaju, postupili u skladu sa zakonom i ovlašćenjima prema licima koja su osumnjičena da su kršila propise Zakona o javnom redu i miru ispred objekta parlamenta – rekao je Stojanović za Dan.

On je istakao da bi službenici UP postupili isto i da je neko drugi bio u pitanju.

- Policijski službenici bi, shodno Zakonu o prekršajima postupili na isti način na su u pitanju bila bilo koja druga lica – rekao je Stojanović.

Izvršna direktorika MANS-a Vanja Ćalović, programski direktor te NVO Vuk Maraš kao i pet aktivista MANS-a privedeni su u petak nakon performansa ispred zgrade Skupštine Crne Gore zbog kršenja javnog reda i mira i ugrožavanja javne imovine.

Oni su prije nego što su privedeni, zajedno sa nekoliko aktivista te NVO, prosipali crvenu farbu na stepenice i trotoar ispred ulaza u crnogorsku Skupštinu i nosili su transparent sa slikom predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića na kom je pisalo „Čovjek se drži za riječ a...“.

MANS je performansom protestovao, jer je Krivokapić u srijedu u parlamentu glasao za povećanje Poreza na dodatnu vrijednost sa 17 na 19 odsto.

Portal Analitika