Abiznis

Radulović: Kavarić obećao svu dokumentaciju za reviziju KAP-a

bane
Č
lan Savjeta Državne revizorske institucije Branislav Radulović kazao je večeras u emisiji „Načisto“ –televizije Vijesti, autora Petra Komnenića da su dobili pozitivan odgovor od Ministarstva ekonomije da im preko člana Odbora direktora u KAP-u, obezbijedi dokumentaciju kako bi provjerili dugove podgoričke fabrike.

Radulović: Kavarić obećao svu dokumentaciju za reviziju KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

- S obzirom da je ministar ekonomije Vladimir Kavarić bio subjekat revizije koji se tiče državnih garancija, ja sam ga pozvao odmah. On me je vrlo precizno informisao da će Nebojša Dožić, kao član uprave KAP-a obezbijediti svu neophodnu dokumentaciju za otpočinjanje revizije, i u roku od 15 dana predati je DRI, rekao je Radulović. DRI je juče zatražila je od ministra ekonomije, da posredstvom predstavnika državnog kapitala u KAP-u u roku od 15 dana obezbjedi dokumentaciju kako bi mogli da krenu u postupak provjere dugova fabrike. Zahtjev DRI temelji se na zaključcima parlamenta, usvojenim 30. aprila. O zahtjevu za dostavljanje dokumentacije DRI je obavijestila predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i predsjednika parlamentarnog odbora za ekonomiju Aleksandra Damjanovića.

Radulović smatra da  Skupština ne može tražiti od DRI da naloži reviziju, ali da su uvijek izlazili u susret parlamentu.

- Isključivo pravo određivanja subjekata revizije i svih elemenata koji se odnose na reviziju, shodno zakonu o DRI, ima Državna revizorska institucija. Međutim, mi u DRI smo svaki put sa posebnom pažnjom pratili ono što su rezultati rada crnogorskog parlamenta, pa smo kao što znate – radili mnoge revizije (ANB, Montenegro erlajns, državne garancije) na interesovanje crnogorske Skupštine, naveo je Radulović, pohvalivši odnos sa Odborom za ekonomiju.

Portal Analitika