Politika

Pejović: Direktori se bavili politikom mimo radnog vremena

pankispitivanjeok
P
red Anketnim odborom zaduženim za rasvjetljavanje okolnosti povodom objavljivanja snimaka sa sjednica organa DPS-a danas su dale izjave direktorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić i funkcionerka DPS-a Daliborka Pejović. Prvo je saslušana Jelić a poslije toga i Pejović, nakon čega je sjednica prekinuta zbog, kako je kazano, premora članova Anketnog odbora. Anketni odbor bi u utorak trebao da nastavi sa ispitivanjem Pejovićke.

Pejović: Direktori se bavili politikom mimo radnog vremena
Portal AnalitikaIzvor

Za sjutra je zakazano saslušanje ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića i ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića. Prema riječima predsjednika anketnog odbora Koče Pavlovića biće to maratonska sjednica koja se zbog obaveza ministara neće odlagati.

Pejović je članovima Anketnog odbora saopštila da nije bilo zloupotrebe državnih resursa u Herceg Novom. Na insistiranje poslanika DF-a Strahinje Bulaića da razjasni svoju izjavu sa sjednice odbora DPS-a u kojoj se pominje boravak bivšeg ministra poljoprivrede Tarzana Miloševića u Herceg Novom te da li tu ima političke odgovornosti, Pejović je kazala da je Milošević bio u toj primorskoj opštini sa ciljem da „pomogne privrednicima da unaprijede proizvodnju u hercegnovskom zaleđu“. - Ništa nije dobijeno niti bilo kakvim parama niti bilo kakvim uplatama- istakla je Pejović.

Na pitanje poslanika DPS-a Miodraga Vukovića da precizira ko su „fiktivni birači“ kako se moglo čuti sa jedne od sjednica DPS-a, Pejović je navela da se to odnosilo na grupu birača iz Srbije u organizaciji pokreta za zajedničku državu, koji su uoči referendumske kampanje dolazili da glasaju o sudbini Crne Gore. - Vrlo smo se posvetili toj ciljnoj grupi, prateći situaciju u Herceg Novom gdje je bio gro takvih birača željeli smo da izjednačimo prava građana Herceg Novog.To će i dalje biti ciljna grupa našeg političkog sagledavanja i biće interesantno za naš budući rad u Herceg Novom- kazala je Pejović negirajući da je bilo zloupotrebe političkog položaja.

Na pitanje Vladislava Bojovića iz DF-a da li je DPS tokom  priprema za izbore u Herceg Novom vodio evidenciju „sigurnog glasa“, te koji zakon propisuje obavezu direktorima preduzeća da vode evidenciju sigurnog glasa za DPS, Pejović je kazala da je u pitanju „politička aktivnost van radnog vremena“.

- Potpuno je neprecizno i statistički nebitno kako smo mi došli do broja zaposlenih u državnim preduzećima. Ovo se tretira kao politička aktivnost van radnog vremena za one direktore članove naše partije koji to rade u okviru naše partijske organizacije, što obezbjeđuje prohodnost Vladine odnosno državne politike - rekla je Pejović.

Poslanik Socijalističke narodne partije Obrad Gojković tražio je od Pejovićke i da prokomentariše predizbornu izjavu da će DPS protiv funkcionera lokalne samouprave podnijeti 47 krivičnih prijava, navodeći da je to vid zastrašivanja i način da se destabilizuje neki grad. Pejović je kazala da je podnijeta samo jedna krivična prijava i to u vezi sa kupovinom ličnih karata.

Ona je rekla da nema informacije o dijeljenju bilo čega u predizborne svrhe u Herceg Novom i istakla da je to legitimna praksa u mnogim državama.

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika