Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • BRISEL: Crnoj Gori nagrada za ekologiju, zaštitu životne sredine i zaštitu prirodnih resursa u 2012.

BRISEL: Crnoj Gori nagrada za ekologiju, zaštitu životne sredine i zaštitu prirodnih resursa u 2012.

oknagrada-pr
U
Briselu je juče Crnoj Gori dodijeljena nagrada za ekologiju, zaštitu životne sredine, očuvanje biodiverziteta i prirodnih resursa u 2012., od strane Međunarodnog fonda za saradnju i partnerstvo Crnog i Kaspijskog mora (BSCSIF), saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

BRISEL: Crnoj Gori nagrada za ekologiju, zaštitu životne sredine i zaštitu prirodnih resursa u 2012.
Portal AnalitikaIzvor

Svečanost dodjele nagrada, u organizaciji BSCSIF, upriličena je u Evropskom parlamentu. Prisustvovali su visoki zvaničnici institucija EU, diplomatski kor, predstavnici medija i civilnog društva. Nagradu je, ispred Crne Gore, primio šef Misije Crne Gore pri EU ambasador Ivan Leković.

Nagrade su dodjeljene visokim zvaničnicima (predsjedniku Evropskog parlamenta Šulcu, komesaru za proširenje Fileu, komesaru za poljoprivredu Ćološu), institucijama, izvanrednim programima, think-thanks, istaknutim ličnostima iz institucija EU, država članica EU i članica BSCSIF, koji su međunarodno prepoznati, po izuzetnim dostignućima, u trenutno najznačajnim oblastima za EU i region Crnog i Kaspijskog mora.

Međunarodni fond za saradnju i partnerstvo Crnog i Kaspijskog mora je nevladina organizacija osnovana 2009. godine. Osnivači Fonda su političke i javne ličnosti, renomirani naučnici, intelektualci i predstavnici civilnog sektora iz osam zemalja: Azerbejdžana, Gruzije, Kazahstana, Kirgizstana, Moldavije, Rumunije, Turske i Ukrajine. Pored njih, članice BSCSIF-a su Rusija, Bugarska, Bjelorusija, Srbija, BiH, Crna Gora, Švajcarska, Hrvatska, Albanija i Južna Afrika, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika