Zanimljivosti

Dosad neobjavljeni snimak: Što je Stiv Džobs 1994. govorio o svom radu

2006stevejobs
N
a Internetu je osvanuo dosad ne prikazani snimak u kojem se može vidjeti legendarni osnivač Applea, prerano preminuli Stiv Džobs (Steve Jobs), kako iznosi razmišljanja od svojoj ostavštini.

Dosad neobjavljeni snimak: Što je Stiv Džobs 1994. govorio o svom radu
Portal AnalitikaIzvor


Objavljeni isječak dio je 60-minutnog dokumentarca nazvanog "Steve Jobs: Visionary Entrepreneur", koji je baziran oko 20-minutnog intervjua koji je tada 39-godišnji Džobs dao za Silicon Valley Historical Association. U njemu se može čuti kako Džobs 1994. godine odgovara na pitanje vjeruje li da se s industrijom u kojoj je on inovator može povući paralela na razdoblje renesanse i hoće li se iko tome diviti u godinama koje dolaze, piše Mashable.



"Sve što sam napravio u životu biće zastarjelo do trenutka kad navršim 50 godina...Ovo je područje u kojem se ne mogu napisati postavke koje će izdržati 200 godina. Ovo nije područje u kojem neko napravi sliku koju će ljudi gledati stoljećima ili u kojem će se izgraditi crkva kojoj će se diviti stoljećima. Ne, ovo je područje u kojem neko napravi svoj posao i za 10 godina to je zastarjelo i ne može se više koristiti. Ne možete ponovo koristiti Apple i jer za njega ne postoji softver", ispričao je i dodao: "To je kao kod sedimentnih stijena. Gradite planinu u kojoj imate priliku dati doprinos svojim malenim slojem kako biste je napravili višom. Nitko na površini neće imati rendgenski vid kako bi uočio vaš sloj. Stajat će na njoj i, da, cijeniće je rijetki geolozi, ali ne, nipošto nije kao renesansa. Jako je različito".

 

tekst i foto: Index.hr

Portal Analitika