Abiznis

DRI traži kompletnu dokumentaciju poslovanja KAP-a

2006kapok
D
ržavna rrevizorska institucija (DRI) zatražila je od ministra ekonomije Vladimira Kavarića da posredstvom predstavnika državnog kapitala u KAP-u Nebojše Dožića u roku od 15 dana obezbjedi dokumentaciju kako bi mogli da krenu u postupak provjere dugova fabrike, pišu Dnevne novine.

DRI traži kompletnu dokumentaciju poslovanja KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

Zahtjev DRi temelji se na zaključcima parlamenta, usvojenim 30. aprila. O zahtjevu za dostavljanje dokumentacije DRI je obavijestila predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i predsjednika parlamentarnog odbora za ekonomiju Aleksandra Damjanovića.

Od dokumenata se traži praktično sve, od statute do finansijskih izvještaja u intervalu od privatizacije 2005. do 2012. godine. Ovo je prvi put da jedan državni organ zatraži svu dokumentaciju koja se odnosi na Kombinat aluminijuma.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič posjetiće sjutra Državnu revizorsku instituciju. Kako je najavljeno, tokom sastanka sa članom Savjeta DRI Branislavom Radulovićem diskutovaće se o pitanjima koja su od ključnog značaja za pregovarački proces za poglavlje finansijske kontrole, kako i o aktivnostima DRI, razvoju kapaciteta, realizaciji Godišnjeg plana revizije za tekuću godinu i popune upražnjenih mjesta u Senatu.

 

Portal Analitika