Svijet

U Brazilu nastavljeni protesti uprkos smanjenju cijene prevoza

1906brazil
U
Brazilu su nastavljeni protesti, uprkos odluci vlasti dva najveća grada, Sao Paula i Rio de Žaneira, da ponište odluku o povećanju cijena karata za prevoz, što je i bio povod za talas protesta širom te zemlje.

U Brazilu nastavljeni protesti uprkos smanjenju cijene prevoza
Portal AnalitikaIzvor

Demonstranti su sinoć blokirali glavne puteve u Sao Paolu i Braziliji, a u Rio de Žaneiru su se sukobili sa policijom nedugo nakon što je obljavljena odluka o vraćanju cijena karata na staro, prenio je britanski BBC.

Nešto prije toga je brazilska policija upotrijebila suzavac i gumene metke kako bi rastjerala oko 30.000 demonstranata u gradu Fortaleza na sjeveroistoku zemlje, a u sukobima je bilo i nekoliko povrijeđenih.

Aktivisti ističu kako nijesu odustali od toga da danas održe dosad najveće proteste.

Guverner Sao Paola Geraldo Alkmin je juče rekao novinarima da će cijena karata za metro, željeznicu i autobus biti vraćena na prethodnu, deset centi manju, dok je gradonačelnik Rija Eduardo Paes, isto potvrdio kada je riječ o cijenama autobuskog prevoza.

Povod za proteste, koji su počeli 13. juna, bilo je povećanje cijene karata za autobus i metro, a Brazilci su nezadovoljni i nedovoljnim finansiranjem oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Izvor: mina

Portal Analitika