Ostalo

Dio crnogorskih sportista otputovao na Mediteranske igre

2006-Mersin
U
turskom gradu Mersinu, gdje se ove godine održavaju Mediteranske igre, će biti tri puta manje crnogorskih sportista nego na prethodnim Igrama, ukupno 39 u 11 sportova. U Peskari je bilo 108, ali se u našoj delegaciji nadaju da će se nastaviti žetva medalja, pišu Vijesti.

Dio crnogorskih sportista otputovao na Mediteranske igre
Portal AnalitikaIzvor

Sedam medalja u Peskari, od čega dvije zlatne (uz dvije srebrne i tri bronzane), prije četiri godine, bile su veliki uspjeh. Očekivanja za Mediteranske igre u Mersinu, koje će se održati od 20. do 30. juna, su manja, malo ko i pominje medalje, iako je jasno da su rukometašice i džudista Srđan Mrvaljević glavni aduti. Razlog je u suštini jednostavan – tri puta manje sportista nego na prethodnim Igrama, ukupno 39 u 11 sportova. U Peskari je bilo 108. Nastup na ovom takmičenju su otkazali teniserka Danka Kovinić i bokser Boško Drašković.

Osim Mrvaljevića, džudo će predstavljati i njegov mlađi kolega Nikola Gušić, pored selektora Rajka Mrvaljevića.

Nakon odustajanja Draškovića, crnogorski boks će predstavljati mladi Nikola Milačić i Alen Beganović, a vodiće ih trener Dragan Đuričković.

Pored džudista i boksera, juče su otputovale i rukometašice, kao i streličari Jefto Bjelica, Nikola Vukčević i Pavle Radević, jedriličari Milivoj Dukić i Igor Les, uz trenera Vedrana Mandića, kao i rvač Rafael Samurgašev sa trenericom Majom Vicković.

Danas će na put paraolimpijac u plivanju Ilija Tadić i njegova trenerica Danijela Franeta, te strijelac Nikola Šaranović sa trenerom Stankom Labanom, a sjutra za Mersin idu rvači Mirjana Martinović i Vladimir Radosavljević.

Boćari Miroslav Petković i Dejan Stjepčević putuju 23. juna, dan kasnije idu atletičari Slađana Perunović i Danijel Furtula, dok će posljednji, 25. juna, na put krenuti Almir Cecunjanin, Marina Raković i Danilo Lučić, trener Dragoljub Fatić i sudija.

Crnogorski olimpijski komitet u Mersinu će predstavljati Dušan Simonović, a osim šefa misije Predraga Marsenića, o sportistima će brinuti i Emir Bešlija i Zagorka Božović, te ljekarska ekipa, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Alen Pepić, dok će o zdravlju rukometašica posebnu brigu voditi Milanka Stanišić, pišu Vijesti.

 

Portal Analitika