Društvo

NVO 4 Life: Odbor podržao kampanju "Mjesec borbe protiv droge"

Članovi skupšskupstinatinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje podržali kampanju „Mjesec borbe protiv droge“ i dali svoj doprinos akciji NVO 4 Life pod nazivom „Uspjeh i droga ne idu zajedno – Ti odlučuješ“!, saopšteo je iz NVO 4 Life.

NVO 4 Life: Odbor podržao kampanju "Mjesec borbe protiv droge"
Portal AnalitikaIzvor

Ova akcija je realizovana u sklopu kampanje „Mjesec borbe protiv droge“ koju je NVO 4 Life organizuje u saradnji sa Sekretarijatom za socijalno staranje Glavnog grada, Kancelarijom za prevenciju narkomanije Podgorica i JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci “Podgorica”. U kampanji učestvuju i Institut za javno zdravlje Crne Gore, Dom Zdravlja Podgorica i Fondacija za prevenciju narkomanije - Podgorica . Medijski pokrovitelj kampanje je RTCG.

Današnjoj sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje je prisustvovao i izvršni direktor NVO 4 Life, Saša Mijović, koji je tom prilikom članove odbora upoznao sa aktivnostima vezanim za kampanju i pozvao ih da podrže i daju svoj doprinos realizaciji iste. Prilikom izlaganja, Mijović je naglasio da se kampanjom želi uputiti i poruka opštoj javnosti da BORBA PROTIV DROGE NIKAKO NE SMIJE BITI BORBA PROTIV ZAVISNIKA. Borba protiv droga treba da bude borba za što manje mladih koji će krenuti ovim putem i borba za prihvatanje, podršku i pomoć svima onima koji žele da posle zavisnosti nastave sa normalnim životom.

- Ovo je dodatna potvrda da je kampanja postigla svoj osnovni cilj, a to je pridobijanje široke podrške rješavanju pitanja vezanih za zloupotrebu droge, kroz patricipaciju što većeg broja aktera na svim nivoima. Na ovaj način se skreće pažnja da ovakva ponašanja i djela u Crnoj Gori nijesu društveno prihvaćena i da odgovor na droge nije stvar pojedinca ili organizacije, već društva u cjelini, navodi se u saopštenju ove NVO.

Da je kampanja naišla na dobar odaziv i postigla veliki uspjeh, govori broj subjekata koji se do sada priključio i pomogao realizaciju kampanje, kao što su hotel Splendid, Montcarton, RTCG, CNP, FSCG, Metropolis, DAN, Portal Analitika, javne ličnosti i brojni pojedinci.

Naročito je važno istaći da se kompletna kampanja realizuje bez sredstava obezbijeđenih od donatora. Ona se realizuje samo uz dobru volju, entuzijazam i nesebično ulaganje sebe i svojih resursa svakog od aktera kampanje. Ovo je prvi put u Crnoj Gori da se u kontinuitetu od mjesec dana, različitim aktivnostima i sa različitim subjektima, ukazuje na ovaj problem. Velikim brojem učesnika kampanje potvrđena je naša pretpostavka da postoji veliki broj ljudi koji su spremni pomoći i pokazati svoju društvenu odgovornost. Problem narkomanije, kao i drugi problemi čije je rješavanje od suštinskog značaja za bolje stanje u društvu, mogu biti tretirani jedino i isključivo kroz udruženo djelovanje institucija, organizacija civilnog društva i građana. Na taj način možemo osjećati promjene koje se dešavaju.

- Nakon završetka kampanje, plakati će biti distribuirani vaspitno-obrazovnim ustanovama kao vid preventivnog djelovanja. Djeci se na ovaj način šalje jasna i nedvosmislema poruka, nesugestivnog karaktera, da su oni ti koji prave izbore u svom životu.

Poruka je namijenjena i onima koji su, nažalost, već ušli u problem zavisnosti, kako bi donijeli odluku da nije kasno da urade nešto za sebe i potraže pomoć, navedeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika