Region

Lovćenac: Završena druga škola „Crna Gora - moja postojbina“

1906krstas
S
večanom dodjelom diploma u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, juče je završena druga škola „Crna Gora moja postojbina“, saopšteno je Portalu Analitika.

Lovćenac: Završena druga škola „Crna Gora - moja postojbina“
Portal AnalitikaIzvor

Nastava, koju su izvodili profesor književnosti Aleksandra Vučinić i profesor razredne nastave Gordana Krivokapić, počela je 12. novebra prošle godine i obuhvatala je predmete: Istorija Crne Gore, Geografija Crne Gore, Crnogorska književnost, Crnogorski jezik, Kulturna baština Crne Gore i Muzička kultura Crne Gore.

Školu je organizovalo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore i Centra za iseljenike Crne Gore.

1906krstas1Polaznicima koji su uspješno završili školu, diplome je u ime organizatora uručio Nenad Stevović, istakavši značaj škole za crnogorsko iseljeništvo i doprinos Udruženja „Krstaš“ projektu škole „Crna Gora - moja postojbina“.

- Za proteklih šest godina kroz istoimenu Ljetnu školu na Ivanovim koritima, kao i kroz dvije generacije škole u Lovćencu, blizu sto lovćenačke đece se upoznalo sa ljepotama crnogorskog jezika i književnosti, i sa kulturnom i istorijskom baštinom svoje postojbine. Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ je zbog toga vrlo ponosno – navode iz „Krstaša“.

Oni dodaju da je interesovanje đaka za narednu školsku godinu veliko, a da je naredeni upisni rok od 1. do 15. septembra.

Portal Analitika