Politika

NOVA uzvratila SNS krivičnom prijavom protiv Vladimira Vukovića

1906Nova
N
ova srpska demokratija podnijela je krivičnu prijavu protiv zamjenika predsjednika Izborne komisije Srpskog nacionalnog savjeta Vladimira Vukovića, piše Dan.

NOVA uzvratila SNS krivičnom prijavom protiv Vladimira Vukovića
Portal AnalitikaIzvor

U tužbi se navodi da je Vuković falsifikovao lične podatke više građana prilikom prikupljanja potpisa podrške za elektore tokom izbora za Srpski savjet. Takođe, stoji kako su Radojka Jasnić, Snežana Božović, Mirko Vicković, Petar Leković i Rada Petrović pisanim izjavama potvrdili da svojim potpisom nisu nikada podržali kandidaturu Vukovića, iako je on u dokumentu naveo da su ga oni podržali.

- Ne želim da urednicima Dana dajem zadovoljstvo i da sebe branim preko novina koje uređuju podnosioci prijave. Smatram da je Dan tabloidni list i neću da dajem doprinos takvo novinarstvu - kazao je Vladimir Vuković tim povodom za podgorički list.

Podsjećamo, izborna komisija Srpskog nacionalnog savjeta za izbor članova Drugog saziva Srpskog savjeta u Crnoj Gori, podnijela je 15. juna krivičnu prijavu protiv više NN lica, aktivista i pripadnika Pokreta za promjene i Nove srpske demokratije, zbog više počinjenih krivičnih djela, saopštili su danas predstavnici tog tijela. U prijavi se navodi da su počinjena krivična djela povreda redovnog toka izbornog procesa, lažnog predstavljanja, zloupotreba ličnih podataka pojedinaca i zastrašivanja različitim sankcijama u slučaju njihovog učešća u izbornom procesu za izbor članova Srpskog savjeta u Crnoj Gori.

Portal Analitika