Društvo

Ekspertska pomoć Norvežana Ministarstvu odbrane

1806milicapejanovicok
M
inistar odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić sastala se danas sa predstavnicima DSSR projekta Per Fevangom, pomoćnikom generalnog direktora u Ministarstvu odbrane Norveške, pukovnikom Esben Asom, vojnim atašeom Norveške i Siri Dornes, predstavnicom Ministarstva odbrane Norveške, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

Ekspertska pomoć Norvežana Ministarstvu odbrane
Portal AnalitikaIzvor

-Ministar Pejanović Đurišić i sagovornici izrazili su zadovoljstvo produžetkom DSSR projekta do maja 2014. godine. U fokusu projekta predstojećih godinu dana biće aktivnosti vezane za unapređenje upravljanja ljudskim resursima u sistemu odbrane u Crnoj Gori. Tom prilikom, predstavnici DSSR-a upoznali su ministra sa najvažnijim aktivnostima u okviru projekta za predstojeći period, od kojih su posebno naglasili izradu Strategije upravljanja i razvoja ljudskih resursa u Ministarstvu odbrane- navodi se u saopštenju.

Ministar Pejanović Đurišić istakla je da su norveška ekspertska pomoć i iskustva od velikog značaja za proces evroatlantskih integracija u Crnoj Gori i ocijenila da će aktivnosti u okviru DSSR projekta u velikoj mjeri doprinijeti kvalitetnijem sistemu upravljanja ljudskim resursima.

-Na kraju susreta sagovornici su još jednom izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore i Kraljevine Norveške u oblasti odbrane i naglasili punu posvećenost jačanju iste i u predstojećem periodu- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika