Društvo

UMHCG: Otvorena kancelarija za savjetovanje

1806umhcg
U
druženje mladih sa hendikepom Crne Gore je u saradnji sa crnogorskim univerzitetima u okviru projekta: "Podrška i inkluzija studenata s invaliditetom u visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori", pod okriljem Tempus programa Evropske unije, otvorio Kancelariju za savjetovanje.

UMHCG: Otvorena kancelarija za savjetovanje
Portal AnalitikaIzvor

Kancelarija predstavlja resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta, gdje će studenti s invaliditetom imati mogućnost da dobiju svu neophodnu podršku i informacije vezane za njihovo studiranje.

- Stoga se, radi poboljšanja položaja mladih u oblasti obrazovanja i pružanja šansi i mogućnosti svima, obraćamo medijima da u naše ime pozovu sve buduće studente s invaliditetom da se obrate Udruženju, kako bi im UMHCG pomogao prilikom upisa na željeni fakultet i bili na usluzi dalje tokom studiranja, odnosno obrazovanja, navodi se u saopštenju izvršne direktorice UMHCG-a, Marine Vujačić.

Njihova predstavnica Miroslava - Mima Ivanović, članica je radne grupe za izradu Novog zakona o visokom obrazovanju.

- Udruženje se posredstvom Mime bori za regulisanje besplatnog školovanja za studente s invaliditetom i za stvaranje jednakih uslova i šansi u visokom obrazovanju za sve studente, zaključuje Vujačić.

Portal Analitika