Društvo

Univerzitet „Mediteran“ raspisao konkurs za prvi upisni rok

1806-mediteran
U
niverzitet „Mediteran“ raspisao je konkurs za prvi upisni rok rok studenata u 2013/2014. studijsku godinu a pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju, kao i kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju, saopšteno je Portalu Analitika.

Univerzitet „Mediteran“ raspisao konkurs za prvi upisni rok
Portal AnalitikaIzvor

Uz prijavu na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija kandidati podnose originalna svjedočanstva o svim završenim razredima srednjeg obrazovanja, originalnu diplomu o položenom završnom, maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih ili kopija biometrijske lične karte, kao i ovjerenu kopiju diplome „LUČA” ili njoj ekvivalentnu diplomu.

Strani državljanin ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i državljanin Crne Gore, uz provjeru znanja jezika na kojem se izvodi nastava i dokaz o zdravstvenom stanju.

Kandidati za upis koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit, mogu polagati dva predmeta od posebnog značaja za savladavanje izabranog studijskog programa i na taj način steći mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao i kandidati koji su maturski odnosno stručni ispit polagali eksterno.

Kandidati podnose prijave za upis 24, 25, 26, i 27. juna 2013. godine. Rangiranje kandidata na svim fakultetima obaviće se 28. juna 2013. godine i toga dana biće objavljene rang liste na oglasnim tablama i web stranicama svih fakulteta. Kandidati koji su stekli pravo na upis upisuju se 1, 2. i 3. jula 2013. godine.

Detaljnije informacije mogu se naći na sajtu Univerziteta „Mediteran“.

Portal Analitika