Društvo

AMFILOHIJE: Jadna je i bijedna država koja se boji sveštenika

1706okamfik
M
itropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije izjavio je agenciji Srna da se pitanje statusa i boravka sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori može riješiti ako aktuelna vlast "promijeni svoju ćud", ocjenivši da je bijedna i jadna država koja se plaši da joj sveštenici ne ugroze bezbjednost.

AMFILOHIJE: Jadna je i bijedna država koja se boji sveštenika
Portal AnalitikaIzvor

"Bezakonici, koji na osnovu svojih bezakona i zakona, progone sveštenike ili će promijeniti svoju ćud ili biti promijenjeni od države", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da je to potrebno da bi Crna Gora mogla da funkcioniše kao pravna država i da nema drugog puta i načina.

"Jadna i bijedna je država čiju nacionalnu bezbjednost ugrožava sveštenik sa dvoje djece i časnom i čestitom popadijom. Jadna je i kukava ta država", naglasio je mitropolit Amfilohije.

On istakao da država, koja se plaši sveštenika i njegove porodice, nema budućnosti ukoliko ostane na takvim svojim načelima.

"Jadna država i njeni predstavnici donose jadne i bijedne odluke, ali svaka sila do vremena, a Božja svevremena", zaključio je mitropolit Amfilohije.

MUP je nedavno donio odluke da sveštenici Srpske pravoslavne crkve Aleksandar Papić i Velibor Džomić napuste Crnu Goru, jer navodno predstavljaju prijetnju za bezbjednost.

 

Portal Analitika