Društvo

Tender za izradu Glavnog projekta Terminalne zgrade 2 na aerodromu Tivat

oktivat
U
pravni odbor Javnog preduzeća „Aerodromi Crne Gore“ je na današnjoj sjednici od 17. juna 2013. godine, u skladu sa strateškim razvojnim dokumentima, donio odluku o objavljivanju Međunarodnog tendera za izradu Glavnog projekta Terminalne zgrade 2 na aerodromu Tivat, saopšteno je Portalu Analitika iz te kompanije.

Tender za izradu Glavnog projekta Terminalne zgrade 2 na aerodromu Tivat
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da na ovaj način otpočinje realizacija prve faze Master plana razvoja aerodroma do 2030. godine i Državne studije lokacije Aerodroma Tivat.

- Projektovanjem i izgradnjom Terminalne zgrade 2 na Aerodromu Tivat stvaraju se pretpostavke za uspješan dalji razvoj avio saobraćaja u Crnoj Gori, kao i povećanje njene avio dostupnosti, a sve u funkciji daljeg turističkog i ekonomskog razvoja Crne Gore.

Nova Terminalna zgrada Aerodroma Tivat, sa odgovarajućim pratećim sadržajima, biće projektovana na 6000 m2, što će sa postojećom terminalnom zgradom uvećati kapacitete na preko 10 000 m2.

Tender će biti međunarodnog karaktera i njegova izrada će biti finansirana sredstvima Javnog preduzeća „Aerodromi Crne Gore“, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika