Društvo

Renovirane prostorije Osnovnog suda u Ulcinju


ulcinj
U
Ulcinju su danas su, u prisustvu ambasadorke SAD Sju Kej Braun i predsjednice Vrhovnog suda i Sudskog savjeta Crne Gore Vesne Medenice, zvanično otvorene renovirane prostorije Osnovnog suda u Ulcinju, čime je obilježen završetak Memoranduma o razumijevanju potpisanog između Osnovnog suda u Ulcinju, USAID-a i Programa efikasnog upravljanja, saopšteno je Portalu Analitika.

Renovirane prostorije Osnovnog suda u Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

Ukupna podrška aktivnostima u Osnovnom sudu u Ulcinju, u iznosi od 100.000 američkih dolara, realizovana je sredstvima USAID-a, a posredstvom Programa efikasnog upravljanja u Crnoj Gori, a implementacija aktivnosti počela je 28. novembra 2011. godine, potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju.

- Aktivnosti predviđene Planom podrazumijevale su prevashodno unapređenje internog upravljanja radom suda, unapređenje ukupne transparentnosti rada suda i odnosa sa klijentima i poboljšanje unutrašnje komunikacije u okviru sudske administracije, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Konkretne aktivnosti realizovane u sudu podrazumijevale su: formiranje Tima za upravljanje promjenama na nivou suda, izradu i sprovođenje Plana unapređenja rada suda i Akcionog plana, uvođenje novog sistema manuelnog upravljanja predmetima na nivou suda i nabavka novih polica za omote predmetnih spisa, uvođenje ročišnika u dnevno upravljanje predmetima, te izradu planova za smanjenje broja zaostalih predmeta u cilju efikasnijeg smanjenja broja zaostalih predmeta na nivou suda.

Osim ovih realizovane su i aktivnosti kao što su: bolja sistematizacijy radnih mjesta i bolja distribucija radne opterećenosti u sudu, kao i različite aktivnosti na unaprjeđenju dnevnih operacija u sudu, te adaptacija sudskih prostorija u prizemnom dijelu zgrade i renoviranje i opremanje dvije nove sudnice.

- Program efikasnog upravljanja u Crnoj Gori” (Good Governance Activity in Montenegro), sredstvima USAID-a implementira East West Management Institute od oktobra 2010. godine. Krajnji cilj Programa jeste stvaranje transparentnijih, funkcionalnijih i otvorenijih institucija upravljanja, kao i jačanje uloge civilnog društva i privatnog sektora kao partnera tih institucija u Crnoj Gori. Specifičan akcenat u kontekstu implementacije projekta stavljen je na jačanje pravosudnog sistema i jačanje povjerenja javnosti u rad sudova, zaključak je saopštenja.

1706-ul-3
Portal Analitika