Region

FOTO: Crnogorci na Zrinjevcu predstavili svoju tradiciju i kulturu

1706_zagreb_manjine
U
organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba u parku Zrinjevac juče je održana manifestacija Dani nacionalnih manjina.

FOTO: Crnogorci na Zrinjevcu predstavili svoju tradiciju i kulturu
Portal AnalitikaIzvor


Brojnim zagrepčanima i gostima, 18 nacionalnih manjina se predstavilo svojim stvaralaštvom, tradicijskim običajima, narodnom nošnjom i gastronomskim specijalitetima u programu koji je započeo u jutarnjim, a završio u kasnim popodnevnim satima.



Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba je u saradnji s Društvom Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb predstavilo dio bogatstva tradicije i kulture crnogorskog naroda.

1706_zagreb_manjine2Među kulinarskim specijalitetima na štandu bile su priganice, sir, med, patišpanj, kačamak, koje su napravile članice Društva. Tu su bila i  crnogorska vinina Vranac i Krstač, a crnogorsku narodnu nošnju nosili su Jadranka Šincek i Miloje Potpara.

Nastup je uveličao i zbor "Montenegro" u Paviljonu Zrinjevac, koji je izveo pjesme: Vrsuta, Ivanova korita i Veselica, pod dirigentskom palicom Ismeta Kurtovića, a uz pratnju Edina Džaferagića.

1706_zagreb_manjine3

Na manifestacii je predstavljen manji dio izdavačke i informativne djelatnosti.

Prisutne je u ime organizatora pozdravio Zoltan Balaž Piri, predsjednik Koordinacije, a u ime Grada Zagreba Elizabeta Knorr, izaslanica gradonačelnika. Voditeljica programa je bila Urša Raukar, dramska umjetnica, kaže se u saopštenju Vijeća Crnogoraca Zagreba dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika