Fudbal

Odlazak legende: Preminuo Josip Kuže

KuzeJosip
P
oslije kratke ali teške bolesti u 60. godini preminuo je Josip Kuže. Najvažniju utakmicu u životu, onu protiv leukemije nažalost hrvatski stručnjak rođen u Vranju nije uspio da pobijedi.

Odlazak legende: Preminuo Josip Kuže
Portal AnalitikaIzvor

 

Legendarni igrač i šef struke zagrebačkog Dinama u februaru je otkrio da boluje od ove teške bolesti, nakon čega je nekoliko mjeseci boravio u bolnici na liječenju. Kako prenosi Večernji list, on je preminuo u bolnici "Merkur" od virusa od kog njegov organizam nije mogao da se odbrani uprkos hemoterapijama.

Kuže je rođen 13. novembra 1952. godine u Vranju, u Dinamu je proveo čitavu deceniju u igračkoj karijeri, i na 384 utakmice postigao je 14 golova. Kao trener vodio je matični klub, Borac iz Banjaluke, Kroaciju Sidnej, Majnc, Gambu, Zagreb, Inter iz Zaprešića, Rijeku i Varteks, a vodio je i reprezentacije Ruande i Albanije.

On je bio trener Dinama u vrijeme istorijske utakmice između zagrebačkog kluba i Crvene zvezde 1990. godine, koja je prekinuta zbog incidenata i tuče navijača na terenu i tribinama, koju mnogi vide kao simboličan prikaz raspada Jugoslavije.

Portal Analitika