Društvo

Policija u Nikšiću oduzela veću količinu oružja i eksploziva

policija
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Nikšić otkrili su i sa dvije lokacije – privatne kuće dva osumnjičena lica oduzeli 15 pakovanja TNT, dvije nagazne mine sa trotilskim punjenjem, ručni bacač – zolju, lovačku pušku, 10 ručnih bombi, kao i veću količinu metaka, štapina i detonirajućih kapisli i drugih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija u Nikšiću oduzela veću količinu oružja i eksploziva
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Nikšić su, sprovodeći planske aktivnosti na osnovu operativnih saznanja, 15. juna 2013. godine izvršili pretres stana i drugih prostorija Ž.T. (38), u jednom selu u Opštini Nikšić, koje se nalazi u pograničnom dijelu sa Bosnom i Hercegovinom. Pretresom su pronađeni i oduzeti:lovačka puška marke „Montekarlo“ cal. 12.mm,47 komada puščanih metaka cal.7,9.mm,10 komada ručnih bombi (M-75 i M-52), suzavac marke „CS“ model LRB, ručni bacač marke „Zolja“ i dva mobilna telefona marke „Nokia“ sa SIM karticama.

Policijski službenici su izvršili i pretres stambenog objekta, koji se nalazi u istom selu, a koji je vlasništvo P.T. (61, rođenog u Nikšiću, nastanjenog u Trebinju – Bosna i Hercegovina. Pretresom su pronađeni i oduzeti: 15 pakovanja TNT privrednog eksploziva, 2 komada pješadijskih nagaznih mina sa trotilskim punjenjem privrednog eksploziva, snop detonirajućeg štapina, 5 komada električnih detonirajućih kapisli,2 noža sa automatske puške, snop sporogorećeg štapina, 4 snopa žice od detonirajućih kapisli, 630 komada puščanih i pištoljskim metaka raznog kalibra i 2 okvira za municiju od snajperske puške.

Osumnjičeni P.T. je, uz krivičnu prijavu, predat zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za isto krivično djelo se krivičnom prijavom tereti i Ž.T. kojeg policijski službenici potražuju.

Službenici CB Nikšić su u prethodnih nekoliko dana kod još tri lica pronašli i oduzeli četiri puške – jednu automatsku, jednu malokalibarsku i dvije lovačke, sa redenicima i okvirima, kao i municijom odgovarajućeg kalibra. Ova lica su takođe procesuirana zbog osnovane sumnje da su počinila isto krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Portal Analitika