Društvo

Građani protestovali zbog kapije na Adi Bojani

ada
N
VO Monitoring grupa Ulcinj je organizovala protest na Adi Bojani, koji je okupio oko 30 učesnika, sa ciljem uklanjanja kapije. U HTP „Ulcinjskoj rivijeri“, koja upravlja Adom Bojanom, ocijenjeno je da iza inicijative da se ukloni kapija stoje interesi pojedinih vlasnika vikendica na Bojani, koji žele da za svoje goste koji se nigdje ne evidentiraju, a kojih ima sve manje, obezbijede kupalište i da je simptomatično to što se ovaj protest organizuje u ciku sezone kada je Ada puna nudista.

Građani protestovali zbog kapije na Adi Bojani
Portal AnalitikaIzvor

„Ovo je paradoks da se neko usudio da zaustavi prolaz na javnom putu, regionalnoj saobraćajnici R-17. Dokaz da su državne institucije blokirane i da ne rade primarni posao je veliki broj policajaca koji su prisutni na ovom skupu“, kazao je Izvršni direktor MOGUL-a Džemal Perović.

Kapija, most preko rijeke Bojane i put koji vodi u nudističko naselje, postoje od sredine osamdesetih godina, kada ih je izgradila ,,Ulcinjska rivijera“ i oni direktno vode u nudističko naselje FKK ,,Ada Bojana“.

O kapiji Ade Bojane već nekoliko godina unazad se vode razne polemike u medijima, a ono što je nesporno potvrđuju Zakon o turizmu, Zakon o Morskom dobru i Program organizacije kupališta koji propisuju da se „za nudistička kupališta može odrediti poseban režim korišćenja koji podrazumijeva kontrolisan i ograničen ulaz“.

„“Ulcinjska rivijera“ je vlasnik kompletne infrastrukture na Adi Bojani i ovdje se ne radi o javnom regionalnom putu, već o putu koji vodi u nudističko naselje. Mi smo dužni da nudiste koji borave u našem u hotelu na Adi Bojani zaštitimo od voajera, te ulaz u nudističko naselje po prirodi stvari nikad nije bio niti može da bude slobodan. U drugim nudističkim centrima je ovaj režim još i stroži. Pa zamislite na šta bi to ličilo kada bi ovdje ulaz bio bez rampe?“, rekao je Pobjedi Radomir Mikan Zec, izvršni direktor HTP ,,Ulcinjske rivijere“.

Skupu su prisustvovali Dejan Milovac, Darko Ivanović i poslanici Ljiljana Đurašković i Dritan Abazović, koji je rekao da je sada nedvosmisleno potvrđeno da je policija glavni krivac za postojanje nelegalne kapije na Adi. Čelnik Građanske alijanse Darko Ivanović poznatiji kao Robin Hud rekao je da ga je stid države koja ne može građanima da obezbjedi slobodu kretanja.

„Mi njih nećemo krivično goniti jer dovoljna im je kazna što im je palo na pamet da organizuju protest bez ikakvih argumenata. Ovo je više nego smiješno“, rekao je Pobjedi izvršni direktor ,,Ulcinjske rivijere".

Zamjenik direktora MANS-a Dejan Milovac rekao je da će ta organizacija ubrzo izaći sa podacima o poslovanju HTP „Ulcinjske rivijera"

„Već sada možemo reći da tu sve nije bilo u skladu sa propisima“, dodao je Milovac.

„Znamo da je Milovac čest gost na Adi Bojani i da se najbolje gosti o tuđem trošku u privatnim kafanama. Već duže vrijeme sam latentno zaljubljen u njega, no eto nijesam smogao hrabrosti do sad to da mu priznam. Pošto imam lične afinitete prema njemu, on će imati posebne benefite i za njega ćemo uvijek dizati rampu. Otvoreni smo svakako da se preispita naše poslovanje i čak sam spreman da pređem i u njegovu firmu jer su nama plate smanjene. Očigledno oni u NVO imaju mnogo bolja primanja od nas jer mogu da provode I po tri mjeseca po ulcinjskim plažama“, rekao je Radomir Zec, izvršni direktor „Ulcinjske rivijere". (Pobjeda)

 

 

Portal Analitika