Politika

Kaluđerović: "Kriminalne hobotnice" svode račune

veliyarkook
Socijalistička narodna partija pokrenuće postupak za izglasavanje nepovjerenja Vladi, jer je njen pad, kako su ocijenili iz te partije, mala satisfakcija za dramatičnost ekonomsko-socijalne zbilje.

Kaluđerović: "Kriminalne hobotnice" svode račune
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik SNP-a, Velizar Kaluđerović, smatra da je pad Vlade prva nužna pretpostavka da se društvo ozbiljno uhvati u koštac sa ogromnim problemima koji je prouzrokovala neodgovorna vlast na čelu sa premijerom Milom Đukanovićem. „Ponovo pozivamo sve instiucije u Crnoj Gori, čiju nadležnost dotiče ova problematika i utvrđivanje političke i svake druge odgovornosti organa i pojedinaca koji su je generisali, da počnu da rade svoj posao“, naveo je Kaluđerović u saopštenju dostavljrnom Portalu Analitika.

U SNP-u, kako navodi Kaluđerović, osnovano sumnjaju da aktuelne "kriminalne hobotnice", koje duže od jedne decenije "dave" KAP i ekonomiju Crne Gore, međusobno svode račune.

- Sada se očigledno samo priprema teren da akteri te pljačke Crne Gore napuste državu sa što lagodnijom pozicijom, a da čelnici Vlade, koji su tu pljačku sa njima dogovorili, pokušaju da za sebe pribave alibi da su sve pokušali, ali se nije moglo više, rekao je Kaluđerović.

Ugledni ekonomisti, kako je podsjetio, već su javno saopštili da je Crnoj Gori i KAP-u oteto između 1,5 i dvije milijarde eura, tako što je drugima prepuštena kontrola nad svim robnim i novčanim tokovima u fabrici. -U pokušaju skrivanja te ogromne pljačke i ukupne štete koju trpi Crna Gora, prepoznajemo i tumaranje Vlade i Đukanovića, koji od 29. februara prošle godine, kada su usvojeni prvi zaključci Skupštine o KAP-u, izbjegava da po njima postupi“ kazao je Kaluđerović.

On je podsjetio da ti, kao i zaključci parlamenta od 30. aprila ove godine, predstavljaju cjelinu i da su za njih glasali i poslanici Demokratske partije socijalista.„Sada, 15 mjeseci od njihovog donošenja, predsjednik DPS i Vlade, Milo Đukanović, saopštava da neće da ih ispoštuje“, naveo je Kaluđerović.

Iz SNP-a su poručili Đukanoviću da mu neće i ne može proći nekažnjeno taj, kako su kazali, "mračni naum" koji Crnu Goru košta milijarde eura.

 

 

Portal Analitika