Politika

BS i Forca: Dvotrećinska jedina kvalifikovana većina

skupstina
V
rhovnog državnog tužioca (VDT) potrebno je izabrati dvotrećinskom većinom u parlamentu, jer je to jedina kvalifikovana većina, ocijenjeno je iz Bošnjačke stranke (BS) i Force.

BS i Forca: Dvotrećinska jedina kvalifikovana većina
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik BS Almer Kalač, komentarišići izjavu lidera Socijalističke narodne partije (SNP) Srđana Milića, da bi za izbor i smjenu VDT trebalo uvesti podršku od tri petine u parlamentu bez Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je da to nije kvalifikovana većina.

„Mi ćemo ispoštovati preporuku Venecijanske komisije, odnosno podržavamo preporuku da se izbor vrši dvotrećinskom većinom u Skupštini i sa tim nemamo nikakvog problema“, rekao je Kalač agenciji MINA.

Genci Nimanbegu iz Force je rekao agenciji MINA da tri petine nije kvalifikovana većina.

„Za izbor VDT je prhvatljivija dvotrećinska većina u parlamentu. Iako iskustvo govori da je do te većine teško doći, moj stav je da svaka većina koja je iznad pedesetak odsto kvalifikovana većina“, ocijenio je Nimanbegu.

On je dodao da sve institucije u Crnoj Gori treba da jačaju, a da „VDT treba da bude izabran onako kako je to usvojeno zaključcima u Skupštini“. (Mina)

 

Portal Analitika