Region

Vrh poplavnog talasa na Dunavu pomijera se ka Novom Sadu

1506novisad
V
odostaj Dunava kod Bezdana postepeno opada, a vrh poplavnog talasa pomijera se ka Novom Sadu, prenosi Blic izjavu načelnika Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije, Predraga Marića.

Vrh poplavnog talasa na Dunavu pomijera se ka Novom Sadu
Portal AnalitikaIzvor

- Sa područja Apatina poslat je još jedan spasilački tim u Beočin, da bi se ojačale odbrane, ali nema nasipa koji nisu izdržali - rekao je Marić.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutros je kod Novog Sada izmjeren vodostaj od 667 centimetara, što je porast od 19 centimetara.

Vodostaj je u tendenciji rasta, a prema podacima RHMZ poplavni talas će dostići najviši nivo u ponedjeljak, 17. juna, i iznosiće 678 centimetara u Novom Sadu.

Sa druge strane, Dunav je kod Vukovara na 725 centimetara i nasipi se postavljaju na ugrožena mjesta, ali opasnosti od izlijevanje zasad nema, prenosi agencija Anadolija. Direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava, Siniša Kukić izvijestio je kako su i nizvodni Šarengrad i Ilok van opasnosti, a ugroženo je nekoliko novoizgrađenih kuća u poplavnom području.

Tokom dana očekuje se kraj nailaska vodenog talasa u ovom dijelu Hrvatske, koji će od večeri početi da opada.

Foto: blic.rs

Portal Analitika