Društvo

Savjet: Akreditovana tri nova fakulteta, dva prestala sa radom

1506fakulteti
S
avjet za visoko obrazovanje usvojio je izvještaj ekspertskih komisija i donio odluke o akreditaciji dva nova fakulteta na Univerzitetu Donja Gorica i samostalnog fakulteta u Miločeru, kao i o gašenju dvije samostalne visokoobrazovne ustanove, piše Pobjeda.

Savjet: Akreditovana tri nova fakulteta, dva prestala sa radom
Portal AnalitikaIzvor

Predsjetnik Savjeta Sreten Savićević kazao je podgoričkom listu da su akreditovan Fakultet za sportski menadžment i Fakultet za dizajn i multimediju UDG, i samostalni Fakultet za internacionalni menadžment u turizmu i hotelijerstvu u Miločeru.

Savićević je kazao da je Savjet prethodno konstatovao da je prestao da radi Fakultet za internacionalni hotelski i turistički menadžmet sa Svetog Stefana, koji je akreditovan u mandatu prethodnog Savjeta za visoko obrazovanje, i da je izbrisan iz registra visokoobrazovnih ustanova. Prestala je da radi i Visoka škola sestrinstva „Kraljica Jelena“ u Herceg Novom, što je takođe konstatovano na sjednici.

Nakon odluka Savjeta o akreditaciji novih fakulteta, slijedi postupak licenciranja koji je u nadležnosti Ministarstva prosvjete.

Pored tri univerziteta, na kojima studira oko 95 odsto visokoškolaca, u Crnoj Gori radi i osam samostalnih fakulteta.

Foto: mna.gov.me

Portal Analitika