Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DANILOVIĆ: Vladavina Đukanovića se urušava sama od sebe, biće to najskuplje vladanje u našoj istoriji

DANILOVIĆ: Vladavina Đukanovića se urušava sama od sebe, biće to najskuplje vladanje u našoj istoriji

goran_danilovic
Č
lan Predsjedništva Demokratskog fronta Goran Danilović napisao je na svom Fejsbuk profilu da se vladavina Mila Đukanovića urušava sama od sebe. Danilović je napisao da nema tih ustavnih promjena koji će spasiti našu aluminijsku industriju.

DANILOVIĆ: Vladavina Đukanovića se urušava sama od sebe, biće to najskuplje vladanje u našoj istoriji
Portal AnalitikaIzvor

- Stvara se utisak da samo treba izmijeniti Ustav u dijelu pravosuđa i Crna Gora će, potom, jurnuti u Evropu!? Naravno, važne su izmjene, biće i djelotvorne prihvate li se dvotrećinske većine za suštinske stvari ali... Ali recimo da je to politička teorija, neki vid nadgradnje, kako se nekada govorilo, baza je međutim razorena, napisao je Danilović.

Nema tih ustavnih promjena koje će spasiti našu aluminijumsku industriju! Nema toga čarobnjaka koji će nas spasiti novih poreza i vraćanja dugova nastalih iz kombinacija na relaciji: privatizacija - Đukanović - tajkuni, napisao je Danilović komentarišući aktiviranje državnih garancija za KAP.

- Naša proizvodnja je uništena, sve više smo dužni, a investicija ozbiljnih još uvijek nema. Samo izuzetno veliki poduhvat poput gradnje auto puta mogao bi da pokrene sve što je u propadanju. Pokrene li ova Vlada (još jednom) izgradnju, kojim čudom, plašim se, medjutim, da ćemo napuniti dzepove drugima i dobiti takve dugoročne dugove s kojima ćemo živjeti decenijama. Ovo je realnost, a ne pesimizam. Zamislite da nismo u procesu evrointegracija ili da smo poput Islanda odlučili da obustavimo na određeno vrijeme priključivanje!? Zamislite najoptimističniju vijest u optimističkom dnevniku? Zamislite na šta ličimo sa uništenom privredom, sa poljoprivredom koja nam je rijetka šansa, a smiješni smo u organizovanoj proizvodnji bilo čega izuzev vina u Plantažama koje neko gura u ambis.? Zamislite? Pitajte sebe dokle možemo ovako - kupujući i prodajući i to u sve manjen obimu. Vladavina Mila Đukanovića urušava se sama od sebe i u sebi. Biće to, kada se podvuče crta, najskuplje vladanje u našoj burnoj istoriji, napisao je Danilović.

 

Portal Analitika