Turizam

RADULOVIĆ: Kad ne bi tjerali investitore, već bismo imali nove hotele

1506radulovic
S
amo oni investitori koje ja znam a koji su bukvalno istjerani iz Crne Gore, bili su spremni da ulože više od milijardu eura u prethodnih nekoliko godina, ne računajući Valdanos, kazao je Žarko Radulović u intrevjuu za današnju Pobjedu.

RADULOVIĆ: Kad ne bi tjerali investitore, već bismo imali nove hotele
Portal AnalitikaIzvor

Suvlasnik hotelske grupe Montenegro Stars i aktuelni direktor Crnogorskog turističkog udruženja dodaje i kako je projekat Splendida bio "jako sumnjiv" 2005. godine, ali sa optimizmom najavljuje kako će u naredne tri godine Crna Gora dobiti sedam do osam novih hotela.

Radulović dodaje kako ostaje pri ranijoj izjavi da bi za deset do dvanaest godina dohodak po glavi stanovnika u Crnoj Gori mogao da iznosi deset hiljada eura.

- Ovo vrijeme sad mi nekako liči na onaj period investicione ekspanzije koji smo imali 2006. i 2007. godine. Veliki investitori kruže okolo, velike invensticije se pripremaju. Samo je do nas da li će doći ili ne... Za deset godina, 'ajde neka bude dvanaes, građani Crne Gore imaće dohodak od deset hiljada eura. Pri tom ne moraju ništa da rade. Jedini uslov je da ne smetaju ovima koji će da rade. Da ih ne ćeraju, kao što su ih poćerali recimo sa Valdanosa.

Direktor CTU dodaje kako se u tom slučaju "Vlada prepala", ali ne zna od koga. Da se to nije desilo, on smatra da bi se sada govorilo o otvaranju prvog hotela u Valdanosu, gdje bi već radiolo 400 ljudi.

- A mogao bih i da pokažem ljude koji koji su ih istjerali. Ali neka njima to služi na čast, a ovome narodu neka to posluži kao pouka i opomena da svakog ko hoće da uloži jedan cent ovdje sačekaju i daju mu šansu - zaključuje Radulović.

Foto: montenegrostars.com

Portal Analitika