Region

Bubalo na saslušanju negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja

1506bubalo
B
ivši ministar privrede i privatizacije Srbije Predrag Bubalo negirao je sinoć tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal da je zloupotrijebio službeni položaj, načinivši propuste u nadzoru nad prodajom državnih akcija Luke Beograd, rekao je Tanjugu njegov branilac Zoran Ateljević.

Bubalo na saslušanju negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja
Portal AnalitikaIzvor

- Bubalo je negirao sve navode policijske krivične prijave i izričito se izjasnio da nije kriv. Rekao je da je svoju funkciju vršio u skladu sa zakonom, savjesno i odgovorno -naveo je njegov branilac.

Blic prenosi da je bivši srpski ministar u odbrani, prema riječima njegovog advokata, izjavio da nije imao „umišljajna saznanja“ o bilo kakvim protivpravnim radnjama drugih lica u vezi sa privatizacijom Luke Beograd, niti o realnoj ili bilo kakvoj drugoj vrijednosti akcija.

Policija je osim Bubala u Tužilaštvo za organizovani kriminal privela još sedam osumnjičenih koji su od sinoć na saslušanju. Oni se sumnjiče da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, čime je država oštećena za više od 5,5 miliona eura.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da su saslušanja u toku i da neće biti završena večeras.

Bubalo je bio ministar privrede i privatizacije Srbije 2005. godine, kada je privatizovana sporna kompanija. Bio je i ministar za ekonomske odnose s inostranstvom i ministar privrede i privatizacije, a član je Demoraktske stranke Srbije od 2002. godine.

Foto: tanjug.rs

Portal Analitika