Fudbal

Arsenal dobio novog predsjednika

Arssennall
L
ondonski Arsenal ima novog predsjednika, Ser Čipendejl Kesvik zamijenio je Pitera Hil-Vuda koji se povukao zbog bolesti.

Arsenal dobio novog predsjednika
Portal AnalitikaIzvor

Hil-Vud, čiji su otac i đed takođe bili čelni ljudi "tobdžija", imao je infarkt prošle godine, pa je zbog lošeg zdravlja teško obavljao svoju funkciju.

Čovjek koji je od 1962. godine dio Upravnog odbora Arsenala je odluku opisao kao "tešku", jer je klub postao "dio njegovog života", ali smatra da je pravo vrijeme da se povuče.

Ser Kesvik, poznatiji kao Čips, je 73-godišnji predsjednik Hambros banke koja je u UO Arsenala od 2005. godine. Najavio je da će zajedno sa izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom raditi na fudbalskim i poslovnim ambicijama kluba.

"Oduševljen sam što je Ser Čips pristao da bude predsjednik. Veoma je uspješan u svom poslu, a obezbijediće podršku našim mabicijama da se borimo za trofeje u Engleskoj i Evropi", rekao je većinski vlasnik Arsenala Sten Krenke.

Arsenal je posljednji trofej osvojio 2005. godine kada je trijumfovao u Kupu, a prethodnu sezonu završio je na četvrtom mjestu u Premijer ligi, pa će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Portal Analitika