Društvo

Avion Montenegroerlejnza se vratio s pola puta prema Beogradu

montenegro
A
vion "Montenegroerlajnza" koji je poletio večeras u 18,30 časova iz Podgorice za Beograd vratio se sa pola puta, saznaje agencija Beta, a prenosi blic.rs.

Avion Montenegroerlejnza se vratio s pola puta prema Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Avion je, prema raspoloživim informacijama, zbog kvara morao da u vazduhu ispusti veću količinu kerozina. Uzrok nije poznat.

Zbog incidenta pomjerili su se večerašnji avionski letovi sa podgoričkog aerodroma.

Kako javlja portal vijesti.me, sektor za vanredne situacije MUP-a i medicincke ekipe, bile su večeras poslije 18 časova u pripravnosti, zbog najave da se avion Montenegro Airlinesa pokvario ubrzo nakon što je iz Podgorice poletio za Beograd.

Pilot je, međutim, bezbjedno i bez problema spustio putnički avion, koji je prema redu letenja u 18 časova poletio prema Beogradu.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, neposredno nakon polijetanja, pilot je obavjestio nadležne na aerodormu da se avionu, nakon uzlijetanja, nije vratio stajni trap te da će se vratiti nazad. On, saznaju “Vijesti”, nije tražio da se zbog toga podigne bezbjednost na aerodromu, ali  su sa aerodroma odmah alarmirali MUP i Klinički centar Podgorica.

Iz Montenegro Airlinesa nezvanično je objašnjeno da incident nije strašan i da je praksa da se u takvim situacijama avion vrati na pistu sa koje je uzletio.

"To je bezopasno, jer je avion tako u pravoj poziciji za slijetanje. Mnogo bi gore bilo da je obrnuto, da prilikom slijetanja ne može da se izvuče stajni trap. Jedino je moglo da bude problematično ako je u pitanju embrajer,  jer on ima senzore koji blokiraju upravljanje, jer zbog takvog položaja stajnog trapa, daje signal da je avion još na zemlji”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

 

Portal Analitika