Društvo

Bar: Uhapšen Nikšićanin zbog držanja oružja i eksplozivnih materijala

slika
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode V.P. (33) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saoptšeno je Portalu Analitika iz Uprave policije.

Bar: Uhapšen Nikšićanin zbog držanja oružja i eksplozivnih materijala
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici CB Bar su sinoć, 13. juna 2013. godine, oko 21,20 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisali V.P. u ulici Vladimira Rolovića, ispred kafe bara „Turist“. Pregledom V.P. pronađena su i oduzeta falsifikovana lična dokumenta – lična karta koja je glasila na jedno ime i lična karta i vozačka dozvola na drugo ime, sa fotografijom V.P, izdate navodno od nadležnog organa Bosne i Hercegovine. Kod njega je takođe pronađena crno – bijela kopija fotografije jednog lica.

slika1
Policijski službenici su prikupili potrebna obavještenja i uzeli izjave od nekoliko lica. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici.

Službenici CB Bar su danas, shodno pribavljenoj naredbi Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres motocikla marke „Aprilia“, kojim je upravljao V.P. Motocikl je bio parkiran na prostoru gradske marine, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta „Planet Bar“.

Pretresom motocikla pronađeni su i oduzeti: dvije eksplozivne naprave (jedna koja se sastojala od 500 grama plastičnog eksploziva, sa telefonom – uređajem na doljinsko aktiviranje i elektronikom, koji je bio ojačan sa 100 grama plastičnog ekploziva pomiješanog sa čeličnim maticama i EDK; druga se sastojala od dva bloka od 200 grama TNT, elektronike sa predajnicima i EDK), pištolj, prigušivač, dvije detonirajuće kapisle, okvir sa sedam metaka cal. 9 mm i drugi predmeti.

Eksplozivne materije i oružje će biti dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici Uprave policije, raspolažući konkretnim operativnim saznajima i imajući u vidu količinu i karakteristike pronađenih eksplozivnih materija i oružja sa dodatnom opremom, sprovode dalje aktivnosti, radi utvrđivanja namjere osumnjičenog lica u smislu upotrebe ovih sredstava u vezi sa krivičnim djelima protiv života i tijela.

V.P. je 2002. godine od strane Višeg suda u Podgorici osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je bio u bjekstvu jedanaest godina.

Osumnjičeni V.P. je, uz krivičnu prijavu, predat Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Portal Analitika