Društvo

MUP: Darko Šarić se ne nalazi u Crnoj Gori

saricdarko
P
rema saznanjima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i na osnovu razmjene operativnih podataka na međunarodnom nivou sa policijama i partnerima, državljanin Republike Srbije Darko Šarić se ne nalazi u Crnoj Gori, saopšteno je iz MUP-a Portalu Analitika.

MUP: Darko Šarić se ne nalazi u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Beogradski Blic danas je objavio tekst u kojem se tvrdi da odbjegli narko bos Darko Šarić pokušava preko svoji prijatelja iz Crne Gore da sa vlastima u Srbiji dogovori uslove predaje.

List je takođe tvrdio da posljednje informacije koje ima policija Srbije, govore da se Šarić već neko vrijeme nalazi u Crnoj Gori, „odakle i vodi pregovore o predaji“.

Crnogorska policija je to već jednom demantovala krajem aprila.

Takođe se navodi i da bi njegovo svjedočenje u Srbiji moglo bitno da utiče na bezbjednosnu i političku situaciju.

Prema pisanju Blica, Šarić trenutno preko svojih prijatelja prenosi poruke najuticajnijim osobama u Srbiji, koje su dovoljno moćne da mogu da budu uključene u ove pregovore.

Izvor Blica kaže da Šarićevi ljudi iz Crne Gore pokušavaju da u Srbiji za njega isposluju najbolje rješenje. Isti izvor kaže i da je odbjeglom narko bosu najvažnije da sazna na koliku bi najvišu kaznu zatvora mogao da bude osuđen, kao i da li bi mu ona bila smanjena ukoliko bi se predao.

"Sigurno da bi njegovo svjedočenje moglo da utiče na bezbjednosnu i političku situaciju u Srbiji", dodaje taj izvor Blica.

Blic podsjeća da je akcija "Balkanski ratnik", u okviru koje je zaplijenjena velika količina narkotika i u kojoj su uhapšeni Šarićevi saradnici, počela u oktobru 2009.

U međuvremenu je protiv Šarića i njegovih saradnika podignuta optužnica za šverc više od pet tona kokaina i „pranje“ više od 20 miliona eura.

Većina optuženih je sa Specijalnim tužilaštvom potpisala sporazum o priznanju krivice u zamjenu za manju zatvorsku kaznu.

 

Portal Analitika