Fudbal

Uzorni građanin Mesi plaća 10 miliona i miran je!

MessiCarr
N
išta od Lea Messija u zatvoru, sve i da je kriv za neplaćanje 4 miliona eura poreza. Podsjećamo, španski mediji juče su pisali da zbog navedene utaje, Mesiju prijeti i do 6 godina zatvora.

Uzorni građanin Mesi plaća 10 miliona i miran je!
Portal AnalitikaIzvor

Prema španskom kaznenom zakonu donešenom ove godine, Mesi bi u najgorem slučaju morao da plati novčanu kaznu u iznosu od 10 miliona eura.

Pravni stručnjaci tvrde da Mesi ne može dobiti zatvorsku kaznu jer do sada nije imao policijski dosije, a ako se dogovori sa Ministarstvom finansija, proći će i bez suđenja.

Hoze Marija Molinedo, sindikalni lider u Ministarstvu, objasnio je da će Mesi izbjeći suđenje ako plati iznos za koji se tereti, kamate i kaznu, što bi nagodbu zaokružilo na oko 10 miliona eura.

Najboljem svjetskom fudbaleru to ne bi bio veliki problem, jer samo od Barselone godišnje prima oko 16 miliona eura, bez prihoda od sponzora."

"Mesiju bi se ovo isplatilo puno više od sudskog postupka, koji bi negativno uticao na njegov imidž, a samim tim i na odnos sponzora prema njemu. Bolje mu je da plati i zaboravi na slučaj" savjetuje Molinedo, koji je i otkrio što je Mesijev porezni grijeh:

"Registrovao je firme u poreskim rajevima Urugvaju i Belizeu i preko njih vodio poslove, kako bi izbjegao plaćanje poreza."

Portal Analitika