Zabava

Čendler o Prijateljima: Zašto smo stali?

1406metju
P
rošla je skoro cijela decenija otkako je snimljena posljednja epizoda serije "Prijatelji", a deset sezona i 236 epizoda tokom kojih je šest glumaca prešlo put od anonimusa do svjetskih zvijezda reprizirano je bezbroj puta - i svaki put, na kraju, milioni ljudi širom svijeta se zapitaju, da li je moglo da se nastavi. Isto pitanje danas postavlja i popularni Čendler - Metju Peri.

Čendler o Prijateljima: Zašto smo stali?
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora sa još pet glumaca kultnih serija na "THR Emi okruglom stolu" Peri je govorio o danima kada je snimao "Prijatelje" i poredio ih sa onim što radi sada.

Priznao je da bi najradije ponovo seo u čuveni kauč u kafiću zajedno sa Kortni Koks (Monika), Dženifer Aniston (Rejčel), Lizom Kudrou (Fibi), Metom Leblankom (Džoi) i Dejvidom Švimerom (Ros).

"Ovo sada je nešto potpuno, potpuno drugačije. Sve se toliko promijenilo. Naravno da nisam očekivao da nova serija 'Go On' bude ni blizu...", rekao je Peri, čiji je novi projekat NBC otkazao poslije samo jedne sezone.

Na konstataciju Džima Parsonsa (Šeldon iz "Štrebera"), da su "Prijatelji" snimani pred živom publikom sa više kamera, Peri kaže da je to bilo nevjerovatno.

"Ta serija je stvarno bila nevjerovatna. Radili smo ispred publike, to je bio posao od 10h do 16h, a praktično smo samo trećinu tog vremena zaista radili. U ovoj mojoj novoj seriji radim po 15 sati svakog dana. I onda se zapitam 'zašto smo, zaboga, prestali?' Svi smo jednog dana donijeli istu odluku 'Znate šta? Hajde da prestanemo.' E, sada bih volio da uđem u vremensku mašinu, vratim se tamo i kažem 'hajde da ne prestanemo'", kaže Peri.

Međutim, i on je svjestan da bi novo okupljanje ili filmski projekat bili veliki rizik. Kada je gostovao u emisiji "Dobro jutro, Ameriko" rekao je: "Bilo bi grozno da uradimo nešto, a da to ne bude baš, baš dobro. 'Prijatelji' su bili sjajni, a kada bismo snimili film i kada bi taj film bio očajan, samo bismo sve pokvarili."

izvor: b92.net

Portal Analitika