Abiznis

VIDEO: Prva banka - najbolji biznis partner godine

1406banka
P
rva Banka Crne Gore A.D. nagrađena je juče u Beogradu, priznanjem za "Najboljeg biznis partnera 2013 iz Crne Gore", koju dodjeljuje kompanija "Mas media International".

VIDEO: Prva banka - najbolji biznis partner godine
Portal AnalitikaIzvor

Jelena Pavićević, direktorica korporativnih komunikacija Prve banke, kazala je da je "pravo zadovoljstvo vidjeti entuziijaste i pripadnike najboljih kommpanija, kao i predstavnike najboljeg biznisa, koji u u vrijeme ekonomske krize pokazuju da se i u teškim uslovima može raditi i opstajati".

- Nama je posebno drago što je Prva banka dobila nagradu za najbolju kompaniju iz Crne Gore, pretpostavljam prepoznata kao društveno odgovorna i kao banka koja je pokazala ekonomski patriotizam, istakla je Pavićević.

Mina Jovanović, izvršna direktorica za rizike i podršku poslovanja Prve banke, kazala je da je raduje što nagrada prepoznaje sve aktivnosti banke na regionalnom nivou.

- Prva banka će u narednom periodu da se fokusira na aktivnosti, kao što je naplata otpisanih kredita, prodaja stečajne aktive, koje će imati za rezultat dodatna likvidna sredstva koja će banka plasirati u kvalitetne plasmane, istakla je ovim povodom Jovanović.

Ova nagrada se, u organizaciji kompanije Mass Media International, dodjeljuje 19. put, a odnosi se na 13 zemalja iz okruženja, u osam kategorija. Dodjeljuje se kompanijama i institucijama iz regiona za iskazanu izvrsnost, etičnost i odgovornost u svim djelatnostima, u cilju promovisanja i podsticanja boljeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta u regionu.

Komisiju za dodjelu ove nagrade čine: Prof. dr Ilija Ćosić, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Prof.dr Miodrag Bulatović, Mašinsku fakultet u Podgorici, Prof. dr Branko Maričić, Ekonomski fakultet u Beogradu, Prof. dr Dobrivoje Mihailović, Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, Prof. Dr Tihomir Vranešević, Ekonomski fakultet u Zagrebu i Milivoje Radovanović direktor Mass Media International.

Ono što nagradu Business partner čini drugačijom i značajnom jeste činjenica da kompanije same predlažu i ocjenjuju svoje poslovne partnere, za koje vjeruju da zadovoljavaju 10 kriterijuma:

profesionalnost u poslovanju, dobra poslovna saradnja, etičnost u poslovanju, poslovni rezultati, izuzetan kvalitet proizvoda i usluga, visok stepen zadovoljstva potrošača, tržišni i marketinški nastup, odgovornost za šite društvene interese, podrška lokalnoj zajednici i ekološki imperativ okruženja.

Od kompanija iz okruženja, osim Prve banke, nagradu Regionalni Business partner su dobile: Podravka (Hrvatska), Gorenje (Slovenija), Sava(Bosna i Hercegovina),Bauart (Makedonija) i Certrop (Mađarska). Kada su u pitanju Media Business partner nagrađeni su Atlas TV( Crna Gora), NOVA TV (Hrvatska ), B92(Srbija), dnevni list Blic (Srbija)

Među nagrađenima su i Kon- Tiki, Zlatiborac, OMV, Orion telekom, Delta Generali, Tehnomanija, Termoelektrana Nikola Tesla i druge.

Nagradu je u ime Prve banke primila Mina Jovanović, izvršna direktorica banke za upravljanje rizicima i podršku poslovanju, istakavši da je ''Prva banka Crne Gore uložila značajne napore, u ostvarivanju strateških ciljeva koje je sebi postavila, a to su: stvaranje novih vrijednosti za svoje klijente, uspješno poslovanje i podsticanje razvoja crnogorske privrede. I u godinima ekonomske krize, Prva banka je uz podršku akcionara, klijenata i zaposlenih, bez finansijske podrške '' majke banke'', opstala kao uslužna banka svojim klijentima i ekonomski održiva. Vjerujemo da smo priznanje zavrijedili svojim ekonomskim patriotizmom i društvenom odgovorsnošću.''

 

 

 

Portal Analitika