Politika

VUKOVIĆ: Nema tog zakona koji bi opoziciju doveo na vlast

vukovicmisko
N
ema te promjene bilo kog izbornog zakona koja bi opoziciji obezbijedila pobjedu i koja bi ih dovela na vlast, osim da u zakon unesu nazive partija kojima će zabraniti učešće na izborima, kazao je za Pobjedu poslanik DPS-a Miodrag Vuković.

VUKOVIĆ: Nema tog zakona koji bi opoziciju doveo na vlast
Portal AnalitikaIzvor

Vuković je rekao da još nije zakazana sjednica radne grupe za vraćanje povjerenja u izborni proces.

- Jedino su lideri Demokratskog fronta i nekoliko ljudi iz drugih opozicionih stranaka izgubili povjerenje u izborni proces. Zahtijevaju da u radnoj grupi za vraćanje povjerenja u izborni proces provjerimo se zakone - izborni, o prebivalištu, ličnoj karti, biračkim spiskovima, da kažu šta ne valja u tim aktima, d an aosnovu toga napišemo amandmane i procesuiramo parlamentu zakonske izmjene. Međutim, nema tog zakona koji bi njih doveo na vlast, izjavio je za Pobjedu Miodrag Vuković.

On je istakao da je njegov utisak nakon prve sjednice, održane 6.juna, da opozicija djeluje veoma neuvjerljivo svojim zahtjevima.

- Oni samo pričaju o DPS-u. To je fascinacija našom partijom, kazao je Vuković.

Poslanik DPS-a istakao je da DPS može samo da blokira pokušaje da se Crna Gora zaustavi na putu evropskih i evroatlantskih integracija, a nikako rad skupštinskih tijela. On je odgovorio lideru DF-a Miodragu Lekiću, koji je najavio nove proteste ukoliko DPS bude blokirala rad radne grupe za vraćanje povjerenje u izborni proces i Anketnog  odbora za ispitivanje afere "Snimak".

- Ne znam zašto Lekiću treba bilo koji razlog za DPS da bi organizovao nove proteste. Tooje priča za malu đecu. Neka sjutra organizuje proteste, ali ti kapaciteti su slabašni, rekao je Vuković.

Portal Analitika