Abiznis

Glavni grad: Netačno je da smo htjeli da prevarimo Kineze

opstina
G
lavni grad demantovao je danas navode dnevnika "Vijesti" da je gradonačelnik Miomir Mugoša htio da prevari kinesku ambasadu za skoro milion eura prilikom razmjene zemljišta.

Glavni grad: Netačno je da smo htjeli da prevarimo Kineze
Portal AnalitikaIzvor

- U današnjem broju „Vijesti” na naslovnoj strani objavljen je članak - prikaz novinarskog beščašća, pod naslovom „Mugoša htio Kineze da prevari za milion”. I naslov i sadržaj članka predstavljaju drsku, uvredljivu i prizemnu laž, čiji je jedini cilj da se diskredituje Glavni grad, a istovremeno i Vlada Crne Gore, navodi se u reagovanju Glavnog grada.

Navodi da je Direkcija za imovinu Glavnog grada napravila procjenu vrijednosti urbanističkih parcela koje treba da budu predmet razmjene sa Ambasadom NR Kine u potpunosti su izmišljeni.

- Obje procjene vrijednosti zemljišta uradio je za to jedini nadležni organ - Uprava za nekretnine Crne Gore, pri čemu je druga procjena rađena nakon prigovora koji je Ambasada NR Kine izjavila u redovnoj, zakonom predviđenoj proceduri.Ovo je jedina istina, piše u saopštenju.

Današnji članak, kako se dodaje, predstavlja još jedan u nizu primjera kako „Vijesti” izmišljanjem, falsifikovanjem i beskrupuloznim podmetanjem uporno pokušava da diskredituje organe Glavnog grada.

- Građani Podgorice i Crne Gore, kao i čitaoci ovog glasila, već odavno to prepoznaju i zabavljaju se prateći šta i kako „Vijesti” izmišljaju i konstruišu u uzaludnom nastojanju da institucijama Glavnog grada pripišu nepostojeću krivicu. Država Crna Gora, a i Glavni grad, sa NR Kinom već tradicionalno imaju izvanrednu saradnju i odnos uzajamnog poštovanja i razumijevanja, koji ovakva nedobronamjerna podmetanja ne mogu narušiti, i pored očiglednih pokušaja, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika