Politika

Pajović: Pokazati iskrenu posvećenost integracijama

State_Department
C
rna Gora mora mora pokazati iskrenu posvećenost evroatlanskim integracijama i spremnost da taj proces dovede do kraja, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović u razgovoru sa direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u Stejt Departmentu, Džonatanom Murom.

Pajović: Pokazati iskrenu posvećenost integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Pozitivne, Pajović se sa Murom sastao u okviru petodnevne radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a u fokusu razgovora bile su NATO integracije, političke i ekonomske teme, prenosi MINA.

On je, kako se navodi, informisao sagovornika o posvećenosti Pozitivne integracijama u Evropsku uniju (EU) i NATO.

Pajović je kazao da očekuje da se evroatlanski put Crne Gore institucionalno i adminsitrativno ojača i podigne na značajno viši nivo, kao i da se mora pokazati iskrena posvećenost tom složenom procesu i spremnost da se on dovede do kraja“, kaže se u saopštenju.

Iz Pozitivne podsjećaju da je to prva posjeta Pajovića Stejt Departmentu od osnivanja stranke, a uslijedila je nakon susreta sa komesarom za proširenje EU, Štefanom Fileom, u Briselu.

„Kao i prilikom nedavnog susreta sa Fileom, Pajović je ukazao da ce će Pozitivna, kao opoziciona stranka, biti konstruktivan partner, i da će dati puni doprinos tom važnom procesu za državu Crnu Goru“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je posebna pažnja u razgovoru posvećena i tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i SAD, uz podsjećanje na dugu bilateralnu i istorijsku saradnju dviju zemalja, kao i postojećim ekonomskim izazovima u Crnoj Gori.

Pajović se tokom boravka u Vašingtonu sastao i sa amabasadorom Crne Gore u SAD, Srđanom Darmanovićem, prisustvovao izlaganjima na temu ekonomije u regionu na Džon Hopkins Univerzitetu i posjetio Vrhovni sud SAD-a i upoznao se sa funkcionisanjem te institucije.

Lider Pozitivne sjutra nastavlja radni program posjetom američkom Kongresu i sastancima sa američkim zvaničnicima.

 

 

 

Portal Analitika