Društvo

VLADA: Mugoša pored placa da opredijeli i novčani iznos za izgradnju vjerskog objekta CPC

okvlada-odluka
V
lada Crne Gore na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Igor Lukšić podržala je preporuku Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem i Komisije za politički sistem unutrašnju i vanjsku politiku, da se Glavnom gradu preporuči da Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi pored placa i opredijeli i određeni iznos sredstava za izgradnju vjerskog objekta.

VLADA: Mugoša pored placa da opredijeli i novčani iznos za izgradnju vjerskog objekta CPC
Portal AnalitikaIzvor

- Preporučuje se glavnom Gradu Podgorica da u budžetu Glavnog grad za 2014. opredijeli određeni iznos sredstava u cilju izgradnje vjerskog objekta Crnogorske pravoslavne crkve, navedeno je u preporuci Vlade.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša ranije je predložio Skupštini Glavnog grada da usvoji odluku prema kojoj se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), bez naknade, prenosi pravo svojine na građevniskom zemljištu površine 12.689 kvadrata za gradnju vjerskog objekta u zahvatu DUP-a "Momišići C".

Mugoša je istovremeno predlog SDP-a da Glavni grad pored placa opredijeli 300 hiljada eura za izgradnju hrama nazvao politički motivisanim prijedlogom.

 

 

Portal Analitika