Društvo

Radulović: Pokazala se važnost državne revizije

2605radulovicSLAJD
N
a reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, pokazala se važnost vrhovne državne revizije, ocijenio je član Senata DRI, Branislav Radulović.

Radulović: Pokazala se važnost državne revizije
Portal AnalitikaIzvor

DRI dala je pozitivno mišljenja na finansijski izvještaj Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama za prošlu godinu i ocijenila da on daje objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka, u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja.

Radulović je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA kazao da se na predmetnoj reviziji pokazuje važnost postojanja vrhovne državne revizije koja, pored kontrolne funkcije, ima i zadatak da doprinosi unaprjeđenju sistema javnih finansija.

Agencija je, kako je naveo, u ranijim nalazima DRI, prilikom revizija završnog računa budžeta države, identifikovana kao subjekt sa određenim nepravilnostima u radu.

„Usvajanjem preporuka DRI, te nepravilnosti su uglavnom eliminisane, i danas je to rezultiralo pozitivnim mišljenjenja na tačnost godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije“, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, ukoliko Agencija u roku od šest mjeseci realizuje i preporuke iz ovogodišnjeg Izvještaja DRI, imaće potpunu usaglašenost rada sa važećim propisima, za koje je dobila uslovno mišljenje.

„I time obezbjediti u potpunosti pravilan i zakonit rad, što je uostaloom obaveza svakog državnog organa“, dodao je Radulović.

On je ocijenio da bi primjer Agencije, koja je na osnovu nalaza DRI unaprijedila svoje poslovanje, trebalo da slijede i ostali subjekti u javnom sektoru.

 

 

 

Portal Analitika