Abiznis

CGES počeo da vraća struju u Evropsku interkonekciju

CGES
C
rnogorski elektroprenosni sistem počeo je danas da vraća prvu količinu struje prema evropskoj interkonekciji, koju je KAP nelegalno preuzeo od 23. februara do 23. maja, saznaje Portal Analitika iz CGES-a. Prema pouzdanim saznanjima našeg Portala, CGES je preuzeo struju od EPCG za dva dana.

CGES počeo da vraća struju u Evropsku interkonekciju
Portal AnalitikaIzvor

- Preuzeli smo struju, ali je neće platiti CGES, već to treba da uradi KAP ili neko drugi. Ko će platiti struju znaće se sjutra, rekao je izvor Portala Analitika. Ovakav razvoj situacije najavljen je danas saopštenjem CGES-a, nakon maratonske sjednice Odbora direktora.

- U vezi sa tim, na sjednici je zaključeno da je neophodno bezuslovno početi vraćanje električne energije u Evropsku interkonekciju, kako bi se izbjegle veoma ozbiljne posljedice po domaći elektroenergetski sistem, napisano je rano jutros u saopštenju CGES-a. Podsjetimo, CGES je saopštio danas, da je KAP-u pomjeren rok do petka u podne da nađe snabdjevača strujom, inače će u ponedjeljak u 15 sati automatski isključiti sa mreže ovu fabriku.

Istovremeno, CGES je zaprijetio KAP-u tužbom ukoliko ne plati ukradenu struju sa evropske interkonekcije.

Portal Analitika