Ostalo

OSCG: Crna Gora od petka u Evropskoj ligi

OdbojkaskaLopta
T
urnirom u mađarskom Kečkemetu zvanično će sjutra početi Evropska liga za odbojkaše, u kojoj će prvi put nastupiti i reprezentacija Crne Gore.

OSCG: Crna Gora od petka u Evropskoj ligi
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora će igrati u B grupi, sa Španijom, Češkom i Mađarskom. Liga će biti održana u okviru četiri turnira, od kojih će jedan, treći po redu, biti odigran u Podgorici.

Na turnirima se igra po sistemu svako sa svakim, tri kola, a nakon četiri turnira pobjednik će izboriti plasman na finalni turnir u Turskoj.

Selektor Nikola Matijašević kazao je da problem predstavlja kratak period za pripreme i činjenica da će reprezentacija takmičenje početi bez kontrolnih utakmica.

"Zadovoljan sam angažovanošću i atmosferom u ekipi. Imamo problema sa povredama jer ćemo biti lišeni pomoći korektora Miloš Ćulafić. On neće biti u sastavu prva dva turnira, a pitanje da li će moći da igra u Podgorici", rekao je Matijašević na konferenciji za novinare.

On je istakao da se Aleksandar Milivojević žali na povredu koljena i da Rajko Strugar ima problema sa preponama.

"Pohvalio bi savez što je uspio da izboksuje pasoš za Božidara Ćuka, koji ima veliki potencijal i budućnost je crnogorske odbojke. Drago mi je što su se u reprezentaciju vratili Ćaćić i Vujović.

To što je na spisku je najbolje što imamo", rekao je Matijašević.

On je ponovio da vjeruje u ekipu i da će sve uraditi da pokažu drugo lice u odnosu na igre u Skoplju.

"Ne znam šta bi to bio dobar rezultat, najbolje bi bilo da budemo prvi i izborimo plasman na završni turnir u Turskoj. Češka je učesnik svjetskog i evropskog prvenstva, sastavljena je od igrača koji igraju u najboljem evropskim timovima i izraziti je favorit", kazao je Matijašević.

Prema njegovim riječima, Španija je dosta podmladila ekipu, dok je Mađarska interesanta ekipa.

"Za nas bi bilo dobro da pokažemo dobru igru, bolju nego u Makedoniji. Ukoliko nam se ukaže prilika da ostvarimo što više pobjeda", rekao je Matijašević.

On smatra da vrijeme radi za crnogorsku reprezentaciju i da vjeruje da će njegovi izabranici igrati sve bolje kako liga bude odmicala.

Na prvom turniru nastupiće:

tehničari - Marko Vujović, Rajko Strugar, pod znakom pitanja

Primači - Aleksandar Milivojević, Balša Radunović, Vojin Ćaćić i Božidar Ćuk.

Korektori - Aleksandar Minić i Luka Babić,

Srednji blokeri - Milan Marković, Luka Šuljagić, Gojko Ćuk i

libero Ivan Rašović,

Kapiten Marković kazao je da je Evropska liga izuzetno značajno takmičenje za crnogorsku mušku mušku odbojkašku reprezentaciju.

"Značajna za iskustvo koje se stiče utakmicama. Prava provjera za nas koliko možemo. Biće dosta izmjena u sastavu, od nas se očekuje da pružimo maksimum, da damo sve od sebe, borimo se i probamo da ostvarimo dobar rezultat. Tokom turnira dizaćemo formu i što više budemo igrali biće to sve bolje", rekao je Marković.

Šuljagić smatra da je Evropska liga najznačajnije takmičenje koja reprezentacija Crne Gore igrala do sada.

"Važnost učešća je velika. Poslije loše igre u Makedoniji bićemo mnogo bolji. Iz turnira u turnir igraćemo sve bolje. Jako je bitan prvi turnir, jer selekcije koje budu osvojile najviše poena imaće psihološku prednost. Nezahvalno je prognoizirati, ali možemo da obećamo zalaganje i borbu do posljednjeg turnira i seta", kazao je Šuljagić

Prema njegovim riječima, ukoliko budu igrali kao što su obećali ni rezultat neće izostati. (MINA)

Portal Analitika