Kultura

Ljeto u Prijestonici: Koncert Tereze Kesovije za Dan državnosti

1306Tereza
J
edna od najpoznatijih muzičkih diva regiona, Tereza Kesovija, nastupiće na Cetinju uoči Dana državnosti, 12. jula.

Ljeto u Prijestonici: Koncert Tereze Kesovije za Dan državnosti
Portal AnalitikaIzvor

To je za Portal Analtika kazao Balša Vojičić, event manager Prijestonice Cetinje, najavljujući programe ovogodišnjeg Ljeta u Prijestonici.

Kesovija je na istoj sceni nastupila prošle godine na zatvaranju manifestacije. Početkom septembra održala je prvi koncert na Cetinju nakon 26 godina, pun emocija - kako za nju, tako i za publiku.

- Osim koncerta Tereze Kesovije, mogu da potvrdim da ćemo i ove godine imati Royal Music Fest, i to 9, 10. i 11. avgusta. Drugi festival pop i rok muzike, i ove godine će okupiti grupe kako iz Crne Gore, tako i iz regiona. Naravno, očekujemo da će poseban doživljaj biti revijalni koncerti koji su dio festivala – ističe Vojičić.

Za naš portal dodaje da su i dalje u toku pregovori za više predstava i koncerata zabavne muzike.

Ana Ivanović, direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, najavila je još događaja. Ona je potvrdila da će veliki, možemo reći i - tradicionalni muzički spektakl „Cucka jeka“ koji u Kobiljem Dolu organizuje naš proslavljeni bubnjar Dragoljub Đuričić, i ove godine biti organizovana u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i njenom turističkom organizacijom.

- Festival umjetničke muzike Espressivo i ove godine će početkom avgusta organizovati Muzička akademija sa Cetinja, dok je za jul planiran Jazz Fest – kazala je Ivanović za Portal Analitika.

Ona je podsjetila da će i na Cetinju biti upriličeno još manifestacija kojima će se obilježiti 200. godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša. Takođe, potrudiće se da objedine programe manifestacija Riječki Pazar i Njeguško kulturno ljeto.

Tradicionalni Festival folklora od prošle godine se održava bijenalno, pa će naredno, jubilarno 10. izdanje biti organizovano 2014. godine.

Portal Analitika