Region

Živković: Niko ne zna šta će se dešavati u Srbiji poslije 28. juna

zoran
P
redsjednik Nove stranke i bivši srbijanski premijer Zoran Živković kazao je u razgovoru za agenciju Anadolija (AA) kako niko ne zna šta će se u Srbiji dešavati poslije 28. juna i odluke Evropske unije (EU) o tome da li će sa Srbijom započeti pregovore ili ne.

Živković: Niko ne zna šta će se dešavati u Srbiji poslije 28. juna
Portal AnalitikaIzvor

Živković, koji je nakon dužih priprema prije 15 dana i formalno registrovao svoju novu stranku, tvrdi da su vanredni izbori u Srbiji sve izvjesniji, ali da nije poznato kad će se oni dogoditi. U Beogradu se u posljednje vrijeme špekuliše da će izbori biti održani na jesen ove godine.

-Sve političke stranke koje mogu da utiču na raspisivanje izbora, to je praktično vrh vladajućih Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i možda nešto malo URS-a, se ponašaju kao da će izbori biti sjutra. Niti političari na vlasti, niti državna administracija rade bilo šta što su ozbiljni poslovi, već se svi samo bave kozmetikom. To onda ukazuje da će izbori biti brzo. Danas niko ne zna šta će biti posle 28. juna. Ako je Aleksandar Vučić (vicepremijer Vlade Srbije) čovek koji ima najveće moći da donese konačne odluke, ni on nije načisto šta da radi poslije 28. juna bez obzira kakva bude odluka Brisela'', govori Živković, bivši lider Demokratske stranke (DS) koji očekuje da njegova partija na narednim izborima osvoji 10 posto glasova i tako ozbiljno utiče na prilike u toj zemlji.

 

 

 

Portal Analitika