Rukomet

MIJATOVIĆ: Ovo je pobjeda cijelog tima

1306radeMijatovic
F
enomenalni golman crnogorske rukometne reprezentacije Rade Mijatović kazao je u izjavi za Portal Analitika, da sinoćnja pobjeda nad Njemačkom nije bila pobjeda pojedinca, već čitavog tima.

MIJATOVIĆ: Ovo je pobjeda cijelog tima
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski rukometaši su spektakularnom pobjedom nad selekcijom Njemačke 27:25, sinoć izborili plasman na EP, koje će se naredne godine igrati u Danskoj.

- Sinoć je presudila naša velika želja i borbenost. Motiv nam je bio sjajan ambijent koji su stvorili najodaniji navijači, kojima nije bilo žao da daju tri eura za kartu. Sigurno, jedan vrlo važan faktor je bilo to što je to bila ujedno i oproštajna utakmica Petra Kapisode, tako da je to bio dodatni motiv za sve nas, da ga ispratimo na jedan najljepši mogući način, pobjedom - kazao je Mijatović.

Govoreći o svom učinku (15 odbrana), Mijatović je kazao da ne želi posebno da se izdvaja, jer smatra da je pobjeda rezulat čitavog kolektiva.

- Što se tiče, konkretno, moje partije koju sam pružio sinoć, ne vjerujem da sam bio bolji ni od najmlađeg igrača koji nije igrao - jer kolektiv je pobijedio. Tako, moj učinak mogu samo da pripišem kolektivu i mislim da je to pobjeda svih nas.

Što se tiče naredne utakmice, koja se igra u subotu protiv selekcije Češke, Mijatović je istakao da ona nema veliku važnost. Kada je u pitanju eventualna podrška Kapisode reprezentativcima, Mijatović je naveo da on neće putovati sa njima.

- Vjerovatno par standardnih reprezentativaca neće nastupati protiv Češke. Petar se definitivno oprostio sinoć, tako da neće biti ni njega. Nadam se da će utakmica proći zdravo i veselo, a kakav će biti rezultat, to je sad potpuno u drugom planu - kazao je kroz smijeh Mijatović.

1306petarMNE-GER

foto: www.gettyimages.co.uk

Portal Analitika