Politika

LEKIĆ: Mogući novi protesti u slučaju sabotaže rada Anketnog odbora

1505lekicM1
D
emokratski front (DF) će preispitati dalje poteze i forme javnog djelovanja ukoliko Demokratska partija socijalista bude sabotirala rad radne grupe za izborno zakonodavstvo i Anketnog odbora za rasvjetljavanje afere "Snimak". U tom slučaju ne isključujemo mogućnost organizacije novih protesta, izjavio je predsjednik Fronta Miodrag Lekić u intervjuu dnevnom listu Dan.

LEKIĆ: Mogući novi protesti u slučaju sabotaže rada Anketnog odbora
Portal AnalitikaIzvor

Lekić je kazao da rad na tako ozbiljnim pitanjima ne prati samo domaća javnost, već i Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i drugi.

- Ukoliko to bude blokirano već viđenim farsama u izvođenju poslanika vlasti, ne isključujem ni nova protestna okupljanja. Vlast mora znati da poslije korupcionaških radnji otkrivenih u aferi Snimak, drsko pokradenih izbora, olakih i nezakonitih davanja milionskih garancija, koje se kasnije prelivaju na teret građana, Crne Gora više nije ista - kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, građani postaju svjesni svojih prava i postaju svjesni da se raznim krađama od struje, preko izbora, do njihovih džepova, već jednom mora stati na kraj.

- DF, kao dosledna opoziciona politička snaga, odlučno će se boriti za konstituisanje odgovornog, demokratskog i iznad svega, dekriminalizovanog društva u Crnoj Gori - kazao je Lekić.

Portal Analitika