Ostalo

Otkazana Sveta biciklistička trka

1306biciklistiok
G
ranična policija Crne Gore odbila je zahtjev Biciklističkog kluba ,,Ciklomont“ iz Bijelog Polja u svojstvu organizatora da izda odobrenje učesnicima ,,Svete biciklističke trke“ za prelazak državne granice van graničnog prelaza i van utvrđenog radnog vremena graničnog prelaza, saopštio je Portalu Analitika direktor takmičenja Branko Hajduković.

Otkazana Sveta biciklistička trka
Portal AnalitikaIzvor

-Razlog zabrane je što nije dobijena saglasnost Granične policije Srbije, a posebno zbog nedostavljanja spiska učesnika sa kopijama putnih dokumenata. Ističemo da je organizator 17 dana prije starta trke podnio zahtjev kojim je tražio da  Granične policije Srbije i Crne Gore  izdaju odobrenje za njeno održavanje trke, kao i Centru bezbjednosti Bijelo Polje za saobraćajnu zaštitu biciklista. Centar bezbjednosti Bijelo Polje je donio pozitivnu odluku, dok od Graničnih policija nijesmo dobijali konkretan odgovor šta treba da uradimo da bi odluka bila pozitivna- precizirao je on.

Po dobijanju negativnog rješenja organizatori su se obratili Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, Kancelariji za evropske integracije  Republike Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije sa molbom da se odluka preispita.

-Međutim, pošto je  do starta trke ostalo malo vremena, mišljenja smo da ne postoje nikakvi uslovi da se negativno rješenje izmijeni. Moraćemo tražiti drugi termin za organizaciju trke, a od potencijalnih učesnika tražiti da  mjesec dana prije starta organizatoru dostave prijave sa kopijama putnih isprava. Takođe, budući da smo ozvaničili stazu maratona i vidno je obilježili tražićemo da nezvanični  granični prelaz između Srbije i Crne Gore dobije status privremenog za organizaciju sportskih  i turističkih priredbi“, naveo je Hajduković.

 

Portal Analitika